Actorii botosaneni participa la Festivalul de Arta Medievala de la Suceava!

Actorii botosaneni participa la Festivalul de Arta Medievala de la Suceava!
Actorii  Teatrului “Mihai Eminescu" si cei ai Teatrului pentru Copii si Tineret “Vasilache" vor participa in perioada 11-14 august la Festivalul de Arta Medievala de  la Suceava, ajuns la cea de-a V-a editie. Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Suceava, Muzeul Bucovinei si  Primaria Municipiului Suceava.
 
Actorii Teatrului “Mihai Eminescu" vor evolua pe scena cu trei reconstituri ale atmosferei de epoca, momente semnificative ale domniei lui Stefan cel Mare.

Este vorba de “Urzeala boierilor moldoveni", care se va juca pe 12 august la ora. 16.15, “Alungarea mesterilor din Moldova in vremea lui Despot Voda", pe 13 august, la ora 16.15  si “Venirea  lui Stefan cel Mare din Muntenia", cel din urma moment fiind cel in care Stefan cel Mare se intoarce cu viitoarea cea de-a treia sotie, Maria Voichita. Acesta se va juca pe 13 august la ora 17.30.  
 
“Referitor la aceasta apetenta a revenirii la epoca medievala, as spune ca aceasta  functioneaza si ca un fel de terapie pentru noi contemporanii, atat  de incercati de stresul cotidian, atat de ispititi de reale si false probleme, asa incat simtim nevoia sa ne intoarcem la o vreme pe care o vedem noi edenica, o vreme cand ar fi curs doar lapte si miere, desi lucrurile nu stau asa. A fost  epoca medievala cu frumusetile ei, dar si cu duritatile ei extreme", a spus Traian Apetrei, directorul Teatrului “Mihai Eminescu".


Teatrul pentru Copii şi Tineret Vasilache“ Botoşani va prezenta sâmbătă, 13 august, orele 10.00-12.00,  piesa Răţuşca cea urâtă, şi duminică, 14 august, orele 10.00-12.00, Păcală în satul lui.
 


"Sunt bucuros că cei din Suceava nu ne-au uitat şi că în această ediţie venim cu două spectacole pentru cei mici. Sunt două spectacole care s-au bucurat de un mare succes în rândul prichindeilor din Botoşani. Noi am participat şi anul trecut la acest festival de la Suceava. Este o onoare pentru noi să venim în fiecare an la Suceava pentru a-i înveseli pe cei mici, a declarat Florin Aioniţoaie, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret "Vasilache“ Botoşani.

Festivalul de Arta Medievala de la Suceava va debuta joi, 11 august, incepand cu ora 17.00, cand in curtea interioara a Cetatii de Scaun vor sustine un recital de muzica si poezie Ion Caramitru si Victor Octav Popa, prim solist al Filarmonicii “George Enescu
. De la ora 18.20 va avea loc un concert de muzica medievala sustinut de Formatia No’Mads, iar la ora 19.00 va concerta formatia Hara. La ora 21.00 pe strazile municipiului Suceava va avea loc Parada cavalerilor cu faclii, unde sunt asteptate sa participe aproape 200 de persoane, pe traseul Obcini-George Enescu-Primarie-Ana Ipatescu-Cetate.


Teatrele din Botosani, inca de la prima editie, au fost parteneri fideli ai Muzeului Bucovinei din Suceava. Festivalul  Medieval s-a nascut in 2006. Era Cetatea de Scaun si era pacat sa nu o folosim si in acest sens aceasta locatie si ca atare am gandit noi  atunci impreuna cu Teatrul “Mihai Eminescu si mai ales cu domnul Marius Rogojinschi, Festivalul Medieval. Anul trecut au fost inundatii si din pacate nu s-a tinut Festivalul. Anul acesta speram sa fie o editie mai buna decat celelalte, sunt cu cinci trupe mai mult decat in anii precedenti, sunt cateva personaje si momente noi pentru Festivalul sucevean", a spus Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovina din Suceava.
 
In cadrul Festivalului vor fi organizate si concursuri, unul dintre acestea este “Descoperiti comoara", iar al doilea “Noaptea de supravieturie in cetate", unul din premii fiind o replica a sabiei lui Stefan cel Mare.  







 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
3

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
37

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
204

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...