Activităţi desfăşurate de jandarmi în şcolile botoşănene

Activităţi desfăşurate de jandarmi în şcolile botoşănene
De la începutul anului şcolar, jandarmii botoşăneni au fost prezenţi în instituţiile de învăţământ preuniversitar din localităţile Botoşani , Dorohoi, Darabani, Săveni , Văculeşti, Brăeşti şi Ipoteşti, unde au desfăşurat peste 70 de activităţi de informare a elevilor, în cadrul primei etape din campania de informare , prevenire şi dialog social ,,Jandarmeria pe înţelesul tuturor, care se se intitulează ,, Stop violenţei şi discriminării în şcoli! Indiferenţa doare!.

Scopul campaniei este apropierea faţă de cetăţeni, informarea acestora cu privire la misiunile pe care jandarmii le execută, precum şi modul în care Jandarmeria asigură respectarea legii, contribuind la menţinerea unei stări de ordine şi siguranţă, necesară bunei desfăşurări a activităţilor cotidiene.

Obiectivul principal al activităţilor executate în această perioadă este informarea elevilor în ceea ce priveşte prevenirea violenţei în mediul şcolar, cât şi în afara acestuia, prin dobândirea unor cunoştinţe referitoare la consecinţele săvârşirii faptelor antisociale asociate violenţei, consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, informarea elevilor în sensul cunoaşterii legislaţiei şi a riscurilor la care se supun în cazul încălcării acesteia.

Jandarmii le-au explicat elevilor cum trebuie să se comporte în diverse situaţii conflictuale, i-au sfătuit pe aceştia să le evite şi să manifeste un comportament mai tolerant faţă de colegii lor.

Totodată, a fost evidenţiată preocuparea instituţiei pentru asigurarea unui climat de normalitate pentru elevi şi cadre didactice.

Comunicat IJJ Botoşani 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
83

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
471

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
262

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...