Acţiuni de verificare a tuturor construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor în judeţul Botoşani!

Acţiuni de verificare a tuturor construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor în judeţul Botoşani!
Începând de luni până miercuri, 16 noiembrie 2016, în judeţul Botoşani au loc acţiuni de verificare a stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, indiferent de deţinător, informează reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad.

Prin această acţiune anuală se urmăreşte verificarea stării tehnice şi funcţionale a barajelor cu rol de atenuare a viiturilor, a digurilor longitudinale, de compartimentare şi de remuu. Totodată se va verifica starea tehnică şi funcţională a acumulărilor permanente mici a căror avariere pot pune în pericol localităţi, precum şi a acumulărilor nepermanente cu rol de atenuare a viiturilor. Mai mult decât atât se vor verifica lucrările de regularizare a cursurile de apă în scopul evidenţiererii punctelor critice de pe cursurile de apă.
    
Prin această acţiune se vor verifica şi măsurile întreprinse pentru reactualizarea Planurilor de acțiune în caz de accident la baraj pentru acumulările din administrarea deţinătorilor.

La nivelul comitetelor locale se va controla existenţa stocurilor de apărare împotriva inundaţiilor şi totodată verificarea la nivelul unităţilor administrativ teritoriale a modului în care au fost afişate în locuri publice semnificaţia codurilor de culori pentru avertizările meteorologice şi hidrologice, precum şi semnificaţia semnalelor de alarmare acustică a populaţiei.

 Această acţiune este derulată anual, iar verificarea se face de către reprezentanţii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Administraţiei Naţionale "Apele Române", Administraţiilor Bazinale de Apă şi Sistemelor de Gospodărire a Apelor, Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene - Centrele Operaţional şi a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – filialele judeţene, S.C. Hidroelectrica S.A., Regiei Naţionale a Pădurilor, Gărzii Forestiere, Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă-Grupurile de Suport Tehnic pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă Generate de Inundaţii, se arată în finalul comunicatului emis de ABA Prut-Bârlad.     

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
116

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
252

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
116

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...