Acțiune a polițiștilor botoșăneni în două școli din municipiu. Ce le-au transmis elevilor! FOTO

În cursul anului școlar 2016-2017, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, în parteneriat cu Fundaţia „Collegium XXI”, desfășoară proiectul educaţional naţional „CUNOAŞTE ŞI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAŢIONAL”.

Acțiune a polițiștilor botoșăneni în două școli din municipiu. Ce le-au transmis elevilor! FOTO

În acest context, în data de 6 iunie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea infracţiunilor contra patrimoniului cultural național  împreună cu polițiștii de prevenire a criminalității, s-au întâlnit cu elevii Școlii Gimnaziale nr.7 Botoșani, precum și cu cei ai Școlii Gimnaziale nr.12 Botoșani.

Elevilor le-au fost prezentate informaţii privind tezaurul cultural naţional mobil şi rolul fiecărui individ în procesul de apărare a integrităţii valorilor cultural naţionale.

Principalele aspecte discutate au vizat identitatea naţională, patrimoniul cultural naţional mobil şi imobil, instituţiile statului care au datoria de a proteja aceste bunuri, precum şi măsurile concrete întreprinse de societate în acest sens.

La final, elevii şi profesorii participanţi au fost recompensaţi cu diplome şi materiale promoţionale oferite de Fundaţia „Collegium XXI”, care să le amintească în fiecare zi cele învăţate.

Activitatea s-a bucurat de un feedback pozitiv, participanţii arătându-se interesați de subiectul prezentat și dovedind responsabilitate faţă de valorile cultural naţionale. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
3

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
26

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
61

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...