Accidente produse de conducatori de mopede!

Accidente produse de conducatori de mopede!
Doua accidente produse ieri in municipiul Botosani, ambele soldate cu victime, aduc in atentia oamenilor legii pericolul pe care il reprezinta conducatorii de mopede pe drumurile publice!

Primul eveniment rutier a avut loc in jurul orei 16.00. Implicat in accident a fost B. Catalin, de 22 de ani, din satul Mihail Kogalniceanu, comuna Cotusca, judetul Botosani, care conducea mopedul proprietate personala.

Pe strada Grivita, din municipiul Botosani, tanarul a surprins si accidentat usor pe U. Marcela, de 35 de ani, din orasul Saveni, judetul Botosani, care s-a angajat regulamentar in traversarea strazii, pe marcajul pietonal.

Victima a fost internata la Spitalul Judetean Botosani, iar in urma investigatiilor de specialitate s-a constatat ca nu a suferit leziuni osoase.

Din primele cercetari efectuate s-a stabilit ca accidentul s-a produs din culpa conducatorului mopedului, care nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat regulamentar in traversarea strazii.

"Fata de acesta se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, cauza urmand a fi solutionata procedural in functie de pozitia procesuala a victimei si de numarul de zile de ingrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor ce i-au fost produse", precizeaza comisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Tot in cursul zilei de ieri, in jurul orei 22.13, un alt conducator al unui moped, T. Paul, in varsta de 18 ani, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul vehiculului, intrand in coliziune cu un autoturism care se afla oprit pe partea dreapta a strazii, la volanul caruia se afla numitul H. Simion, de 33 de ani, din satul Stancesti, comuna Mihai Eminescu, judetul Botosani.

"Conducatorul mopedului purta casca de protectie, insa in urma coliziunii a suferit multiple traumatisme si leziuni, fiind internat la Spitalul de Judetean Botosani", mentioneaza comisar Manuela Ieremie.

Ambii conducatori de vehicule au fost testati alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

Din primele cercetari efectuate s-a stabilit ca accidentul s-a produs din culpa excesiva a conducatorului mopedului, care se deplasa cu viteza excesiva.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
430

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
56

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
75

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...