ACCIDENT CUMPLIT în Italia: Un botoşănean a murit carbonizat sub ochii soţiei. A avut o premoniţie: "Să nu dai vina pe Dumnezeu" FOTO

ACCIDENT CUMPLIT în Italia: Un botoşănean a murit carbonizat sub ochii soţiei. A avut o premoniţie: "Să nu dai vina pe Dumnezeu" FOTO
Teribilă premoniţie înainte de accidentul în care a ars sub ochii neputincioşi ai soţiei sale. "Săptămâna aceasta Cristian avusese o urâtă presimţire. I-a spus soţiei sale că dacă i s-ar fi întâmplat ceva, orice, să nu dea vina pe Dumnezeu, ci să accepte cu seninătate voinţa Cerului", au povestit amicii lui, potrivit Il Gazzettino, citat de gazetaromaneasca.com.

Cristian Pomatariu, dorohoianul de 38 de ani, şi Giuseppe Crea, italian de 24 de ani, au murit carbonizaţi în accidentul produs între un Volkswagen Passat şi o motocicletă Yamaha R1 care a avut loc sâmbătă 13 februarie la Spresiano (Treviso), pe drumul statal Pontebanna. Cristian Pomotariu se afla în maşină cu soţia sa, Mihaela, de 32 de ani. Se întorceau de la amici, Cristian trebuia să îşi însoţească soţia la muncă, apoi să se întoarcă la amici pentru a lua copiii.

Când ieşeau pe drumul statal Pontebanna de pe o stradă laterală, în acel moment sosea cu viteză foarte mare de la Ponte della Priula motocicleta, depăşind maşini în lanţ. Motociclistul avea o viteză nebunească, spun martorii. Era ca un proiectil.

Nu a fost posibil să se evite impactul. Motocicleta a lovit frontal maşina pe partea şoferului. Impactul a fost atât de puternic încât maşina s-a rotit. Din cauza impactului foarte puternic, rezervorul motocicletei a luat imediat foc cuprinzându-l pe motociclistul care şi-a continuat cursa câţiva metri.

Şi maşina Passat a fost cuprinsă de flăcări. Pomotariu a avut luciditatea să-şi dea jos soţia din maşină, rămânând doar el prins între fiarele maşinii. «M-a împins afară din maşină cu forţa, urlându-mi să mă salvez. "Cel puţin tu", a strigat. Apoi maşina a explodat», a povestit femeia în lacrimi. El a ars, fiind imposibilă acordarea oricărui ajutor. Soţia a asistat neputincioasă la tragica scenă.

Cristian era născut la Dorohoi. A emigrat la 20 de ani de acasă, a locuit cinci ani la Milano, apoi în 2001 s-a mutat la Mansuè, unde locuia sora sa şi alţi amici. Din 2004 lucra la o fabrică, la Friulintagli di Puja di Prata. Cristian şi Mihaela locuiau cu cei trei copii, două fetiţe de 3 şi 8 ani şi un băieţel de 5, la Basalghelle di Mansuè, în provincia Treviso.

Tragedia a zguduit comunitatea românească din Mansué, în particular comunitatea penticostală din care Cristian făcea parte. Pastorul bisericii penticostale, Marius Livanu, aminteşte: "Cristian era foarte activ în comunitatea noastră. Se dedica cu un angajament special tinerilor care cădeau în păcat, cedând dependenţelor".

Cealaltă victimă, Giuseppe Crea, 24 de ani, originar din Salerno, lucra ca transportator la Sda şi visa să ajungă carabinier, ca tatăl său.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
7

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
33

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
27

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...