A ZECEA ZI DE CRIZA IN EDUCATIE: Miting cu profesori, elevi si parinti! - FOTO

A ZECEA ZI DE CRIZA IN EDUCATIE: Miting cu profesori, elevi si parinti! - FOTO

 Reprezentantii CE au fost indepartati de jandarmi de la mitingul profesorilor  

Vacarm de neinchipuit, scandari si multa nervozitate la mitingul profesorilor, care au iesit pentru a zecea zi consecutiv in strada, de data aceasta ei fiind sprijiniti si de elevi si de parintii acestora.

Nici liderii de sindicat nu par sa mai aiba solutii. Maria Tiprigan le-a transmis ca inainte de miting s-a intalnit cu primarul Catalin Flutur, care ar fi spus ca a discutat cu presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, si ca astazi vor fi virati banii in conturi, iar luni "s-ar putea sa fie pe carduri", moment in care sutele de profesori au izbucnit scandand "Mincinosii", "Nu plecam".



Astazi, la miting se afla si elevi din scolile botosanene, dar si parinti cu proprii copii, care poarta la randul lor pancarte cu inscrisuri catre guvernanti.





Profesorii aprind lumanari in fata Prefecturii, scriind HOTII. "Parintii sunt cu noi" scandeaza dascalii, care spun ca nu mai cred in promisiunile autoritatilor si ca vor incheia protestele doar cand salariile vor ajunge pe carduri. 



UPDATE: Liderul LSI Liviu Axinte a precizat ca elevii care fac parte din Consiliul Elevilor, si care au venit sa isi sustina profesorii, au fost indepartati de jandarmi. Elevii au parasit zona, ei nemaiaflandu-se in acest moment in fata Prefecturii. 

 

UPDATE: Profesorii au "retinut" Piata Revolutiei si pentru saptamana viitoare, liderii de sindicat solicitand autorizatii in acest sens. 



 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
21

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
14

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
30

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...