A trecut ilegal frontiera în Moldova pentru a pescui!

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pe numele unui cetăţean român pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Cetăţeanul român a intrat în apele teritoriale ale statului vecin, în timp ce pescuia pe râul Prut cu ajutorul unei bărci.

În data de 30.07.2009, pe timpul executării unei misiuni, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Stînca l-a descoperit, la pescuit pe râul Prut, pe I.C., în vârstă de 27 de ani, cetăţean român cu domiciliul în localitatea Ştefăneşti, judeţul Botoşani.

Cetăţeanul român depăşise linia de frontieră a României intrând în apele teritoriale ale Republicii Moldova. În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră s-a constatat că cetăţeanul s-a deplasat cu barca spre malul moldovenesc al râului Prut pentru a pescui în acea zonă.

Fiind observat de grănicerii moldoveni, cetăţeanul român a întors barca şi a acostat pe malul românesc, unde însă era aşteptat de poliţiştii de frontieră români.

"Cetăţeanului în cauză i s-a întocmit dosar penal sub apectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Acesta este al doilea caz de trecere ilegală a frontierei de stat de către cetăţeni români în vederea pescuitului în apele teritoriale ale R. Moldova, petrecut la SPF Stînca în această săptămână", a precizat inspector de politie Minodora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
3

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
476

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
151

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...