A pus la pământ un bătrân pentru doi litri de ţuică!

A pus la pământ un bătrân pentru doi litri de ţuică!
Furturile în lumea satului botoşănean nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni, numărul cazurilor luând avânt în ultimii ani. Însă diferenţa între un furt şi o tâlhărie, faptă ce implică şi violenţă, este destul de mare.

Pentru o tâlhărie a ajuns după gratii, în arest preventiv, un individ din Şoldăneşti, comuna Blândeşti. Vineri noaptea, Ştefan T. a pătruns în curtea unui bătrân din sat, despre care ştia că păstrează în magazie ţuică. S-a dus întins la anexa gospodărească, însă a fost "detectat" de câinele bătrânului de 83 de ani, care l-a alarmat pe proprietar.

Bărbatul şi-a lăsat băbuţa dormind în casă şi s-a dus să vadă ce se întâmplă în curte, moment în care l-a surprins pe consătean cotrobăind prin magazie. Beat fiind, individul s-a speriat de apariţia proprietarului şi i-a sărit în gât, strângându-l puternic, şi l-a lovit cu pumnii peste faţă, ameninţându-l cu moartea. Lovit, bătrânul a căzut, răgaz suficient pentru individ să fure un pet de 2 litri cu ţuică şi să o rupă la fugă. Bătrânul a reuşit să iasă din magazie şi să strige după ajutor. Imediat, în curtea bătrânului au venit poliţiştii care au declanşat cercetările, suspectul fiind identificat rapid.

În faţa anchetatorilor, Ştefan T. a recunoscut comiterea faptelor, pe care le-a pus pe seama alcoolului. Fiul său, însă, le-a povestit poliţiştilor că se afla alături de el în momentul în care a pătruns în curtea bătrânului şi că îi propusese să intre împreună în curte, să fure struguri. Cum băiatul a refuzat, individul a sărit singur gardul în curtea bătrânului.

Anchetatorii au cerut instanţei arest preventiv pentru individ, motivaţiile fiind acelea că a pătruns fără drept în curtea bătrânului, l-a agresat pe acesta, fără să ţină cont de vârsta lui înaintată şi de faptul că era lipsit de apărare, dar mai ales că şi-a dus planul la capăt- l-a lovit pe bătrân, i-a furat bunul şi a trecut peste el. Judecătorii au fost de acord cu arestarea preventivă, astfel că individul va sta după gratii cel puţin până pe 25 octombrie- asta în cazul în care nu va contesta măsura, iar o instanţă superioară nu va modifica măsurile preventive.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1166

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5079

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1690

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...