A izbucnit in lacrimi pe podium. Un atlet francez a fost huiduit de publicul brazilian intreg concursul!

A izbucnit in lacrimi pe podium. Un atlet francez a fost huiduit de publicul brazilian intreg concursul!
Atletul Renaud Lavillenie, medaliat cu argint la saritura cu prajina, la Jo de la Rio, a fost huiduit, marti, de publicul brazilian pe durata intregului concurs si la festivitatea de premiere, francezul izbucnind in lacrimi pe podium.

Lavillenie si-a atras oprobiul brazilienilor dupa ce a comparat comportamentul publicul de Rio cu cel al nazistilor fata de americanul Jesse Owens la JO de la Berlin din 1936.

Atletul francez a facut aceste afirmatii dupa ce, luni, in calificarile probei, a fost huiduit de cateva ori de fanii care il sustineau pe brazilianul Thiago Braz da Silva.

Atitudinea anti-Lavillenie s-a amplificat la finala probei, castigata de brazilian.

"M-am simtit umilit. Am incercat sa ma abtin, dar a fost prea dur. Nu am mai vazut asa ceva. E odios", a declarat Lavillenie, detinatorul recordului mondial, dupa finala de marti.

Presedinte CIO, Thomas Bach, a catalogat drept "inacceptabil" comportamentul publicului de pe stadionul din Rio.
A 14-a editie a Targului International de incaltaminte, marochinarie si accesorii.

"Comportament socant al publicului sa-l huiduie pe Renaud Lavillenie pe podium. Este inacceptabil la JO", a scris Bach, pe Twitter, relateaza news.ro.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
5

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1347

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
357

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...