A INCEPUT REVOLUTIA LA CHISINAU - Protestatarii au atacat cladirea Presedintiei! - VIDEO

A INCEPUT REVOLUTIA LA CHISINAU - Protestatarii au atacat cladirea Presedintiei! - VIDEO
Aproximativ 15.000 de oameni, in marea lor majoritate tineri, protesteaza in jurul pranzului in zona Presedintiei si a Parlamentului din Chisinau, acuzand guvernarea comunista de fraudarea votului din 5 aprilie si solicitand repetarea alegerilor parlamentare, relateaza Unimedia.md.

13,10: Politia foloseste gaze lacrimogene pentru a incerca sa-i opreasca pe protestatari. Cladirea Presedintiei este plina cu gaze lacrimogene.

Liderii politici au anuntat o intalnire de urgenta pentru a discuta situatia. Niciun oficial nu a venit sa discute cu protestatarii.

12,55: Politia fuge din calea protestatarilor, abandonand echipamentele.

12,50: Liderii protestatarilor impreuna cu partidele de opozitie au convenit sa formeze o echipa de negociere pentru a discuta cu presedintele, anunta Mihai Moscovici, lector la universitatea de Jurnalism din Chisinau.

Mai multi protestatari au patruns in cladire prin ferestrele sparte.

Cateva sute de politisti inarmati cu bastoane de cauciuc si scuturi au intervenit in forta impotriva protestatarilor din fata presedintiei, transmite reporterul HotNews.md.

Multimea a fost dispersata in doua si in acest moment au loc lupte de strada.

Sunt foarte multi raniti de ambele parti, insa masinile salvarii nu pot razbate ca sa preia ranitii. E un haos total. De locul confruntarilor se apropie masini cu militari ai Fortelor Armate. Situatia degenereaza din ce in ce mai mult.

12,40: Protestatarii continua sa inainteze inspre cladirea Presedintiei, in timp ce cordoanele de scutieri ale politiei se retrag. Potrivit HotNews.md, ferestrele presedintiei au fost distruse pana la etajul trei al cladirii

12,30: Protestatarii au spart ferestrele Presedintiei, anunta Reuters.

Masina de pompieri, care a fost adusa in fata Presedintiei de catre politie pentru a dispersa protestatarii cu tunuri de apa, a fost distrusa de catre multimea infuriata.

Ministerul de Interne a dat ordin sa fie utilizate gaze lacrimogene impotriva protestatarilor, transmite reporterul HotNews.md.

Altercatii dure intre protestatari si fortele de ordine in fata Presedintiei. Atat tineri cat si politisti au fost raniti, deocamdata nici o ambulanta nu a fost chemata la fata locului, informeaza Jurnal de Chisinau.

Tinerii continua sa arunce cu oua si cu sticle goale. Multimea nu cedeaza si continua sa scandeze si sa fluiere. Politistii bine echipati cu scuturi si bastoane au primit ordine sa aplice in continuare forta.

Operatorul Orange a deconectat reteaua. Participantii la manifestatiile de protest nu au posibilitatea sa telefoneze.

Noi trupe ale Ministerului de Interne se apropie de cladirea Presedintiei.

Ministrul de interne a dat ordin in acest moment sa fie utilizate impotriva protestatarilor tunurile de apa.

Reporterul HotNews.md transmite ca cel putin 5 politisti au fost raniti in incaierarile din fata cladirii Presedintiei. Cladirea este inconjurata de trupe din cadrul Brigazii de politie cu destinatie speciala.

Voronin a incuiat usa Presedintiei, politistii bine echipati stau in trei cordoane si il apara.

Dupa ce multimea infuriata a rabufnit si a ajuns pe scarile celor doua institutii de stat-Parlament si Presedintie, fortele de ordine s-au mobilizat si au chemat intariri, relateaza hotnews.md.

Ministrul de Interne, Gheorghe Papuc, prezent la fata locului a verificat daca usa de la intrarea in Presedintie este incuiata.

Unimedia relateaza ca mai multe autobuze cu studenti basarabeni au plecat din Iasi spre Chisinau, pentru a se alatura protestelor.

HOTNEWS

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
267

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
46

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
394

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...