A inceput depunerea dosarelor pentru miscarea personalului didactic

A inceput depunerea dosarelor pentru miscarea personalului didactic
Sindicatele din invatamentul botosanean informeaza toate cadrele didactice ca au tot sprijinul lor pentru a-si depunde dosarele atat pentru restrangeri de activitate, dar si pentru pretransferuri.

"In perioada aceasta are loc depunerea dosarelor pentru miscarea personalului didactic: restrangeri de activitate, pretransferuri si transferuri. Ii rog pe colegii din judet sa ne semnaleze unde exista catedre libere sau ore libere, pentru ca toate posturile existente sa fie scoase in etapele miscarii personalului didactic. Metodologia miscarii este cea veche si se efectueaza la nivel naţional", a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant.

De asemenea, Sindicatul Invatamantului Preuniversitar isi arata tot sprijinul pentru cadrele didactice, pentru a putea fi cat mai aproape de localitatea de domiciliu.

"Oamenii sunt interesati sa se apropie de casa, sa nu mai faca naveta, si au posibilitatea sa-si depuna dosarele pentru pretransferari. Aceasta etapa se va desfasura in aceeasi zi cu restrangerile de activitate. Un profesor poate sa-si depuna in acelasi timp dosarele la ambele etape. Multi se grabesc sa-si faca actele pentru a ocupa un post acolo unde doresc. Prioritate vor avea cei care au mutatie acolo unde vor sa fie mutate profesional. Multi profesori vor sa se transfere din Botosani in alte judete", a precizat Maria Tiprigan, presedinta Sindicatului Invatamantului Preuniversitar.

Potrivit celor spuse de Maria Tiprigan, s-ar face economie la bugetul de stat, daca profesorul se stabileste profesional in localitatea de domiciliu, pentru ca nu s-ar mai cheltui inutil bani pe naveta sau chirie.

"Cadrele didactice au intampinat intotdeauna dificultati cand au dorit sa se transfere in mediul urban", a adaugat lidera SIP.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
59

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
145

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1493

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....