A fost semnat contractul pentru administrarea depozitului de deșeuri de la Stăuceni

A fost semnat contractul pentru administrarea depozitului de deșeuri de la Stăuceni
Marți, la sediul Consiliului Județean Botoșani, s-a semnat Contractul de delegare a gestiunii, prin concesiune, a activității de administrare a stațiilor de transfer, sortare a deșeurilor municipale și administrare a depozitului de deșeuri – județul Botoșani.

Contractul a fost câștigat de asocierea dintre S.C. Diasil Service S.R.L. Suceava și S.C. ROSSAL SRL Roman.
     
La eveniment au participat, din partea Consiliului Județean Botoșani: Costică MACALEȚI – președinte, Dorin BIRTA și Liviu TOMA – vicepreședinți și Dănuț PĂUN – manager proiect iar din partea operatorului, Anton CURELARIU – director al S.C. Diasil Service SRL - liderul Asocierii.
    
Contractul, semnat pe o perioadă de 8 ani, vizează 3 activități principale:
-    administrarea celor 4 stații de transfer de la Dorohoi, Flămânzi, Ștefănești și Săveni și transferul către depozitul central; 
-    sortarea deșeurilor la depozitul central de la Stăuceni și 
-    depozitarea la Stăuceni a deșeurilor menajere și administrarea depozitului.

Semnarea acestui contract reprezintă un pas important în gestionarea deşeurilor din judeţ, moment mult aşteptat de cetăţeni şi de autorităţi. Sperăm să fie o colaborare de succes cu reprezentanţii firmelor câştigătoare, acestea având experienţă în domeniu prin contractele similare derulate şi în alte judeţe ale ţării, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi.
 
Conform contractului semnat și ofertei, operatorul are o perioadă de pregătire și mobilizare de 56 de zile, astfel încât, după expirarea acestui termen, depozitul de la Stăuceni să devină funcțional.
    
Reprezentantul societăţii S.C. DIASIL SERVICE S.R.L. Suceava, Anton Curelariu a declarat că:
   
 Evenimentul de astăzi, prin care se semnează contractul de delegare a gestiunii, rezultă în urma unui efort susţinut de parcurgere a etapelor unei licitaţii bine documentate şi a contestaţiilor depuse. Avem certitudinea că va fi o bună colaborare şi vă asigur că vom respecta clauzele contractuale având în vedere personalul pregătit în acest scop.
    
Practic, odată cu acest proiect, se rezolvă o problemă majoră a județului, prin alinierea la standardele europene privind protecția mediului, contribuind în mod direct la sănătatea populației. 
    
Consiliul Județean Botoșani va monitoriza rezultatele obținute prin acest proiect și își va menține preocuparea în ceea ce privește îmbunătățirea calității mediului.

Comunicat de presă Consiliul Județean

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
30

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
152

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
65

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...