A fost format Biroul Electoral Judetean Botosani pentru alegerile prezidentiale!

A fost format Biroul Electoral Judetean Botosani pentru alegerile prezidentiale!
In urma tragerii la sorti de catre presedintele Trubunalului, Vladimir Tepoi, s-a decis ca presedinte al Biroului Electoral Judetean sa fie judecatorul Lilioara Toporascu, judecatorul Mihai Condurache Clopotel loctiitor, in timp ce judecatorul Florin Cotoi a fost desemnat membru BEJ, in vederea alegerilor prezidentiale.

Numele celor trei judecatori au fost extrase dintr-un numar de 22 de judecatori din cadrul Tribunalului Botosani.

Pe 22 noiembrie va avea loc primul tur al Alegerilor Prezidenţiale 2009. Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc pe 6 decembrie, zi în care va fi stabilit Preşedintele României pentru următorii 5 ani.

Campania electorală pentru Alegerile Prezidenţiale 2009 începe pe 23 octombrie, durează 30 de zile şi se încheie cu 24 de ore înainte de ziua votului.

Candidaţii la Preşedenţia României trebuie să-şi depună candidaturile la Biroul Electoral Central cu cel puţin 30 de zile înainte de ziua alegerilor.

Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin va începe din ziua în care Curtea Constituţională va anunţa numele primilor doi clasaţi în primul tur.

Se preconizează că preşedintele ales al României va depune jurământul înainte de Sărbătorile de iarnă.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
624

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
136

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
85

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...