A crescut numarul persoanelor trimise in judecata pentru talharii si furturi!

A crescut numarul persoanelor trimise in judecata pentru talharii si furturi!
Potrivit unui raport privind activitatea Parchetelor din judetul Botosani, in anul 2010 s-a inregistrat o crestere a numarului infractiunilor savarsite contra patrimoniului.

Cresterea cea mai semnificativa a fost in ceea ce priveste furturile, unde numarul inculpatilor trimisi in judecata pentru aceasta infractiune a crescut de la 289 in 2009, la 369 in 2010. Anul trecut, a crescut si numarul inculpatilor trimisi in judecata pentru infractiunea de talharie, de la 18 la 46, dar si al celor care au ajuns in fata judecatorilor pentru infractiunea de distrugere, de la 17 la 19.

Alte 30 de persoane au fost trimise anul trecut in judecata pentru infractiunea de inselaciune, numarul acestora fiind cu 20 mai mare fata de 2009.

Procurorii pun toata aceasta situatie pe fondul dificultatilor financiare cu care au ajuns sa se confrunte tot mai multi oameni, in contextul economic din ultimii ani.

“Punctul meu de vedere, raportat la cresterile referitoare la talharii, furt si inselaciune, este acela ca principala cauza o constituie pauperizarea populatiei in perioada de criza inregistrata in ultimii ani", a declarat Cristian Popovici, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Micile artiste din Botoșani au fost THE BEST VOICE la Chișinău! FOTO

Vineri, 22 Februarie 2019
338

Miercuri, 20 februarie, a avut loc la Chișinău, Republica Moldova, a doua parte a Concursului internațional  de interpretare vocala THE BEST VOICE, unde copii cu vârsta intre 5 si 1...

Propunere de lege în Parlament: Patronii descalificați la Start-Up Nation ar putea primi cei 42.000 Euro

Vineri, 22 Februarie 2019
169

​Patronii care au fost descalificați în programul Start-Up Nation din cauza neautorizării codului CAEN sau a altor „prevederi contractuale minore” ar putea să primească dreptul...

Scriitori botoșăneni premiați la Iași, în cadrul Festivalului "In memoriam Grigore Vieru"

Vineri, 22 Februarie 2019
329

Victor Teișanu a fost distins cu Diploma de laureat al săptămânalului Literatura și Arta - 2018 pentru Critică literară. Săptămânalul "Literatura și Arta", al cărei red...