A crescut numarul persoanelor trimise in judecata pentru talharii si furturi!

A crescut numarul persoanelor trimise in judecata pentru talharii si furturi!
Potrivit unui raport privind activitatea Parchetelor din judetul Botosani, in anul 2010 s-a inregistrat o crestere a numarului infractiunilor savarsite contra patrimoniului.

Cresterea cea mai semnificativa a fost in ceea ce priveste furturile, unde numarul inculpatilor trimisi in judecata pentru aceasta infractiune a crescut de la 289 in 2009, la 369 in 2010. Anul trecut, a crescut si numarul inculpatilor trimisi in judecata pentru infractiunea de talharie, de la 18 la 46, dar si al celor care au ajuns in fata judecatorilor pentru infractiunea de distrugere, de la 17 la 19.

Alte 30 de persoane au fost trimise anul trecut in judecata pentru infractiunea de inselaciune, numarul acestora fiind cu 20 mai mare fata de 2009.

Procurorii pun toata aceasta situatie pe fondul dificultatilor financiare cu care au ajuns sa se confrunte tot mai multi oameni, in contextul economic din ultimii ani.

“Punctul meu de vedere, raportat la cresterile referitoare la talharii, furt si inselaciune, este acela ca principala cauza o constituie pauperizarea populatiei in perioada de criza inregistrata in ultimii ani", a declarat Cristian Popovici, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
3

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
33

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
196

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...