A crescut numarul persoanelor trimise in judecata pentru talharii si furturi!

A crescut numarul persoanelor trimise in judecata pentru talharii si furturi!
Potrivit unui raport privind activitatea Parchetelor din judetul Botosani, in anul 2010 s-a inregistrat o crestere a numarului infractiunilor savarsite contra patrimoniului.

Cresterea cea mai semnificativa a fost in ceea ce priveste furturile, unde numarul inculpatilor trimisi in judecata pentru aceasta infractiune a crescut de la 289 in 2009, la 369 in 2010. Anul trecut, a crescut si numarul inculpatilor trimisi in judecata pentru infractiunea de talharie, de la 18 la 46, dar si al celor care au ajuns in fata judecatorilor pentru infractiunea de distrugere, de la 17 la 19.

Alte 30 de persoane au fost trimise anul trecut in judecata pentru infractiunea de inselaciune, numarul acestora fiind cu 20 mai mare fata de 2009.

Procurorii pun toata aceasta situatie pe fondul dificultatilor financiare cu care au ajuns sa se confrunte tot mai multi oameni, in contextul economic din ultimii ani.

“Punctul meu de vedere, raportat la cresterile referitoare la talharii, furt si inselaciune, este acela ca principala cauza o constituie pauperizarea populatiei in perioada de criza inregistrata in ultimii ani", a declarat Cristian Popovici, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

METEO: Cod Galben de ploi și vijelii pentru mai multe localități din județul Botoșani!

astăzi, 19:06
701

Ploi, vânt cu aspect de vijelie, grindină și descărcări electrice anunță Administrația Națională de Meteorologie pentru mai multe localități din județul Botoșani, avertizarea d...

VIDEO - Ce face un șofer după un accident într-un sens giratoriu din Suceava!

astăzi, 15:56
1076

Camerele de supraveghere au surprins un accident spectaculos, într-un sens giratoriu din Suceava, care a avut loc joi, 12 iulie. În imagini se observă cum, la ora 23.35, șoferul unu...

16 accidente de muncă în primul semestru din anul 2018, la Botoșani!

astăzi, 14:43
237

În primul semestru al anului 2018, la nivelul județului Botoșani au fost înregistrate 16 accidente de muncă (12 persoane accidentate în anul 2018 şi 4 persoane accidentate î...