A crescut numarul persoanelor trimise in judecata pentru talharii si furturi!

A crescut numarul persoanelor trimise in judecata pentru talharii si furturi!
Potrivit unui raport privind activitatea Parchetelor din judetul Botosani, in anul 2010 s-a inregistrat o crestere a numarului infractiunilor savarsite contra patrimoniului.

Cresterea cea mai semnificativa a fost in ceea ce priveste furturile, unde numarul inculpatilor trimisi in judecata pentru aceasta infractiune a crescut de la 289 in 2009, la 369 in 2010. Anul trecut, a crescut si numarul inculpatilor trimisi in judecata pentru infractiunea de talharie, de la 18 la 46, dar si al celor care au ajuns in fata judecatorilor pentru infractiunea de distrugere, de la 17 la 19.

Alte 30 de persoane au fost trimise anul trecut in judecata pentru infractiunea de inselaciune, numarul acestora fiind cu 20 mai mare fata de 2009.

Procurorii pun toata aceasta situatie pe fondul dificultatilor financiare cu care au ajuns sa se confrunte tot mai multi oameni, in contextul economic din ultimii ani.

“Punctul meu de vedere, raportat la cresterile referitoare la talharii, furt si inselaciune, este acela ca principala cauza o constituie pauperizarea populatiei in perioada de criza inregistrata in ultimii ani", a declarat Cristian Popovici, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LUNI: Județul Botoșani, sub atenționare de COD GALBEN!

Duminică, 23 Septembrie 2018
2874

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă luni, 24 septembrie, între orele 10.00 - 23.00, zonele afectate fiind Oltenia, Moldov...

Loc de dat cu… EPIGRAMA (VII)

Duminică, 23 Septembrie 2018
381

La 24 septembrie 1948, se naşte la Botoşani distinsul istoric şi publicist IONEL BEJENARU. Ataşat spaţiului botoşănean, l-a gratulat cu  peste 15 lucrări de o ţinută ştiinţifică...

Jandarmi huiduiți la un meci după ce au cerut înlăturarea unor bannere cu mesajul "Moldova vrea autostradă"

Duminică, 23 Septembrie 2018
340

Suporterii ieseni au afisat la meciul de fotbal Poli Iasi - Dinamo, de vineri seara, bannere cu mesajele "Moldova vrea autostrada" si "Moldova cere echitate si respectarea drepturilor&q...