A apărut și în Romania: Trecere de pietoni 3D, realizată de elevii unui liceu de artă!

O astfel de trecere de pietoni poate fi realizata doar pe strazile cu sens unic, pentru ca iluzia optica se creeaza doar daca o privesti dintr-un anumit unghi, calculat cu atentie de proiectanti. 

A apărut și în Romania: Trecere de pietoni 3D, realizată de elevii unui liceu de artă!

Elevii clasei de arhitectura de la Liceul de Arta din Buzau au realizat miercuri prima trecere de pietoni 3D din România, care creeaza soferilor iluzia ca dungile albe plutesc, relateaza Agerpres. 

"Proiectul este unic in Romania, in urma cu o luna a circulat pe Internet un proiect cu o trecere de pietoni 3D din Danemarca. Elevii de la sectia de Arhitectura a liceului nostru au proiectat aceasta trecere din mai multe prisme si umbre care sa creeze o iluzie optica, adica acel efect 3D, de perspectiva', a declarat coordonatorul proiectului, Ana Maria Bogles, profesor la Liceul de Arta "Margareta Sterian'. 

Potrivit sursei citate, o astfel de trecere de pietoni poate fi realizata doar pe strazile cu sens unic, pentru ca iluzia optica se creeaza doar daca o privesti dintr-un anumit unghi, calculat cu atentie de proiectanti. 

"Este nevoie ca unghiul de fuga sa fie la sapte metri de la trecerea propriu-zisa. Salariatii de la societatea URBIS ne-au ajutat cu sabloane si vopsea rutiera. Am intins apoi sfori pentru a trasa liniile in perspectiva, astfel incat sa creeze un singur unghi de fuga. Asa am trasat umbrele care creeaza iluzia optica. Soferul aflat la volan, din unghiul de fuga, vede ca dungile albe de pe trecerea de pietoni plutesc. Astfel se va speria putin si va opri. Daca un pieton se afla pe liniile albe de pe trecere, efectul 3D este si mai mare", a mai declarat Ana Maria Bogles.

Citeste si VIDEO - Ați fi de acord cu acest nou tip de treceri de pietoni în Botoșani?

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...