66 de minore au cerut acordul autoritatilor botosanene pentru a se casatori!

66 de minore au cerut acordul autoritatilor botosanene pentru a se casatori!
Daca pana la modificarea Legii 288/2007 din Codul Familiei o minora avea nevoie doar de acordul parintilor pentru a se casatori, acum este nevoie si de o autorizatie de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Conform datelor prezentate de reprezentantul directiei de la Botosani, de la inceputul anului 2008 si pana in prezent, 66 de astfel de cazuri au fost inregistrate.

Majoritatea minorelor dornice de casatorie provin din satele judetului. De asemenea, cateva viitoare mamici, minore fiind, vor sa-si legalizeze relatiile cu prietenii lor.

“Intervalul de varsta in care minorele ne pot solicita aceasta evaluare este intre cuprins intre 16 si 18 ani. Trebuie sa faca o cerere prin care solicita eliberarea autorizatiei, pentru a-i servi la starea civila. Apoi se face un raport de evaluare psihologica, incercand sa determinam tanara sa constientizeze actul casatoriei si ce va urma dupa. De cele mai multe ori, in astfel de cazuri, mentalitatea dobandita in famileie le face pe minore sa-si doreasca o casatorie la o asemenea varsta", a precizat Cecilia Spataru, director adjunct din cadrul DGASPC.

De cele mai multe ori, la aceste sedinte de consiliere a minorelor participa atat parintii fetei, cat si viitorul sot, pentru a se observa daca tanara a fost constransa de acestia sa se casatoreasca.

De la 1 ianuarie 2009, s-au inregistrat deja sase astfel de solicitari, printre care si o tanara de doar 15 ani, careia i-a fost respinsa cererea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
53

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
81

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
142

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...