62 de ani de deposedare abuziva: Obstea Dracsani ameninta cu proteste!

62 de ani de deposedare abuziva: Obstea Dracsani ameninta cu proteste!

 MIHAI POPA  

Zece membri ai Asociatiei "Obstea Dracsani" au depus vineri un nou memoriu la Institutia Prefectului, prin care solicita sa primeasca in proprietate iazul Dracsani. Reprezenantii Asociatiei spun ca in urma cu 62 de ani au fost expropriati abuziv, in aceasta situatie fiind circa 1.500 de mostenitori din Flamanzi, Lunca si Sulita. 

"Am depus un Memoriu la Prefectura in legatura cu refuzul repetat al conducerii comisiei judetene de Fond Funciar cu privire la reconstituirea drepturilor de proprietate pe suprafata pe care am detinut-o pana in 1949. Maine (n.r. sambata) se implinesc 62 de ani de deposedare abuziva. Noi am depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani o plangere penala impotriva domnului prefect, pentru ca nu a dus la indeplinire o hotarare irevocabila a Curtii de Apel Suceava prin care era obligat sa ne comunice motivul pentru care iazul Dracsani, declara dumnealor, se afla in domeniul public, dar fara ca noi sa cunoastem cum a trecut acest bun, si in ce baza", a declarat Mihai Popa, presedintele Asociatiei "Obstea Dracsani".
 
Oamenii sunt nemultumiti ca li se dau alte terenuri, care deja sunt concesionate. Membrii Obstii Dracsani au ajuns pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, de unde asteapta o rezolvare.

"Noi nu putem sa acceptam terenuri in 12 locuri, care se afla tot in domeniul public al statului si care deja se afla sub contract de concesiune. Proprietatea noastra, pe care o dovedim cu acte de vanzare-cumparare, nu reusim sa aflam cum a trecut acest bun dintr-un domeniu privat-obstesc intr-un domeniu public", a conchis Popa.

Reprezenantii Prefecturii sustin ca s-a actionat in baza legii si ca oamenii nu pot fi improprietariti pe vechiul amplasament.

"In legatura cu apartenenta iazului Dracsani la domeniul public, acest lucru rezulta dintr-o adresa primita de la Ministerul Agriculturii, in urma demersurilor pe care noi le-am intreprins. In aceasta adresa este prevazut faptul ca iazul Dracsani, situat pe raza comunei Sulita, se afla pe domeniul public al statului si se afla in administrarea Agentiei Domeniilor Statului. Ei revendica vechiul amplasament", a declarat Aurel Ispas, sef compartiment Fond Funciar din cadrul Institutiei Prefectului.

Reprezentantii Asociatiei "Obstea Dracsani" ameninta ca vor trece la proteste, in cazul in care nu li se va face dreptate.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
150

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
92

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
113

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...