60 de migranți, toți bărbați cu vârste între 20 și 40 de ani, au intrat ilegal în România! VIDEO

60 de migranți, toți bărbați cu vârste între 20 și 40 de ani, au intrat ilegal în România! VIDEO
Situație fără precedent la granița româno-sârbă în noaptea de vineri spre sâmbătă. În jurul orei 1.30, polițiștii de frontieră aflați în jurul localității Comloșu Mic au observat, cu ajutorul dispozitivelor de termoviziune, un grup masiv de persoane venind spre România, peste câmp. Imediat s-a dat alarma și nu mai puțin de 60 de persoane au fost prinse. Toți cei care au trecut granița ilegal din Sebria în România sunt bărbați cu vârste între 20 și 40 de ani. Aceștia au fost ridicați și duși pentru identificare la sediul Poliției de Frontieră Jimbolia, unde sunt interogați atât de frontieriști cât și de structurile de securitate ale statului român, relateaza pressalert.ro.

În urma declaraților au fost identificați ca fiind din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan, Somalia și Maroc. La această oră aceștia sunt verificați, se face trierea lor de către polițiștii de frontieră. Autoritățile române au anunțat că au luat, conform protocolului, legătura cu autoritățile sârbe pentru a se face cercetarea evenimentului în comun. La sediul sectorului Poliție de Frontieră Jimbolia au fost aduse suplimentar, pe lângă polițiștii de frontieră, echipaje de la Jandarmerie, care asigură paza zonei.

Prefectul Mircea Băcală a declarat că "acești migranți vor fi aduși de la Jimbolia, unde are loc acea verificare, la Timișoara, și apoi vor fi relocați la centrul de la Arad. Nu știu nimic de existența unui alt val de migranți, însă în baza protocolului de colaborare cu Serbia, noi vom cere ca acești migranți să fie trimiși înapoi în țările de unde au venit".

Decizia autorităților române de a-i duce la Arad demonstrează precauțiile luate pentru evitarea oricăror incidente. În timp ce centrul pentru migranți de la Timișoara are un regim deschis, cel de la Arad este unul cu regim închis, aici fiind de obicei aduși cetățenii care vor fi trimiși înapoi în țările lor. Cei 60 de bărbați sunt în continuare audiați la Poliția de Frontieră.

Alături de polițiștii de frontieră au sosit și reprezentanți ai SRI și ai altor structuri de securitate ale statului român. Fiecare dintre bărbați este fotografiat și amprentat, autoritățile române având posibilitatea de a face inclusiv teste prin care să verifice dacă în ultima perioadă cei intervievați au folosit arme de foc sau explozibil.

UPDATE 3 Primul autocar încărcat cu migranți a plecat de la Jimbolia, sub atenta supraveghere a jandarmerilor, aceștia fiind prezenți atât în autocar, cât și în două mașini înaintea și în urma acestuia. La Timișoara, bărbații care au trecut ilegal frontiera de stat vor fi predați serviciului Timiș al Inspectoratului General pentru Imigrări, care va decide ce se va întâmpla cu ei. Restul migranților continuă audierile la Poliția de Frontieră din Jimbolia, scrie sursa citata.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
127

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
93

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
85

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...