6 interventii estetice pe care le puteti face in Romania fara a plati

6 interventii estetice pe care le puteti face in Romania fara a plati
Aspectul fizic influenteaza perceperea propriei persoane de catre sine sau de catre ceilalti. Dimensiunea, forma sau aspectul corpului poate afecta increderea in sine. Nu este nimic gresit in a dori schimbarea aspectului fizic. Unii fac schimbari prin regim alimentar, exercitii fizice sau alte modificari ale stilului de viata. Altii apeleaza la chirurgia estetica in special cand nu sunt multumiti de o anumita parte a corpului.

Majoritatea operatiilor care au caracter estetic sunt platite din bunarul doritorilor, dar sunt si situatii in care statul acopera costurile. Iata cateva interventii estetice pe care le puteti face gratis in Romania, cu o singura conditie - sa fiti asigurati:

1. Micsorarea sanilor

In cazul in care sanii sunt foarte mari si cauzeaza dureri de spate, operatia este decontata de casele de asigurari. "Daca sanii sunt extrem de mari si provoaca dureri de spate sau probleme tegumentare - dermatite, eczeme, mancarimi care deranjeaza, nu mai vorbim de o operatie estetica, ci de una curativa, chiar daca se folosesc tehnici specifice operatiilor estetice", explica dr. Dumitru Totir, medic primar chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, pentru Evenimentul Zilei. Pentru micsorarea sanilor se indeparteaza tesutul glandular al sanului si pielea in exces.

2. Reconstructia sanilor dupa mastectomie
Femeile care au cancer mamar si au trecut printr-o operatie de extirpare a sanului beneficiaz gratuit de reconstructia sanilor. Mai mult, acestea pot suporta interventia imediat dupa rezectie, adica doua operatii in una singura. Astfel, vor suporta mai usor stresul mutilarii.

"Manopera medicului, operatia in sine este decontata de casele de asigurari. Pana in acest moment, protezele mamare si expanderul-un balon care se umple cu apa si ser, necesar pentru a face loc protezei- nu se deconteaza, dar costurile pentru acestea nu depasesc, in principiu, 1.000 de euro. Pacientele nu sunt informate ca reconstructia poate fi facuta imediat dupa rezectie. Dupa ce taie chirurgul oncolog, pune la loc chirurgul plastician. Femeia nu se mai trezeste mutilata", adauga plasticianul Dumitru Totir.

3. Rinoplastia pentru imbunatatirea respiratiei
Interventia de corectare a defectelor la nas poate fi gratuita cand are ca scop imbunatatirea functiei nazale si a respiratiei. Rinoplastia remodeleaza forma nasului prin indepartarea sau rearanjarea cartilajului si a oaselor. "In unele cazuri, deviatia de sept este asociata cu un defect la nas, iar atunci se face si rinoplastia. Oricum, aceste cazuri sunt la limita", mai spune medicul Dumitru Totir.

4. Corectarea cicatricelor desfigurante cauzate de boala, traumatisme sau defecte din nastere
Bugetul asigurarilor de sanatate acopera interventiile de reconstructie dupa arsuri, mutilari, care au nevoie de transplanturi de piele.


Operatii estetice gratuite pana la 18 ani

1. Corectarea malformatiilor la nivelul gurii
Una din cele mai grave malformatii ale gurii este despicatura de buza si de palat, numita in popor "buza de iepure".  Pana la 70% din copiii care se nasc cu buza de iepure" sunt baieti. Acest defect se poate diagnostica prenatal, inca din saptamanile 14-16 de sarcină, prin ecografie. Operatia de corectie este recomandata in primele 5 luni de viata.

2. Corectarea defectelor la nivelul urechii
In cazul copiilor care s-au nascut fara pavilionul urechii (anotia) reconstructia se face prin grefe de cartilaj si piele, respectandu-se cat mai fidel posibil forma urechii externe. Microotia - dezvoltarea incompleta a urechii externe - ceea ce se traduce printr-un pavilion mic, distrofic, comparativ cu cealalta ureche este o alta problema care poate fi solutionata prin operatie decontata de Casa de Asigurari de Sanatate.

Si copiii care s-au nascut cu urechile decolate (clapauge) pot scapa de acest defect prin modelarea cartilajului.

 

sanatate.bzi.ro
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
209

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
256

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
73

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...