500 de animale salvate de pompierii botosaneni, in jumatate de an!

500 de animale salvate de pompierii botosaneni, in jumatate de an!
Un vitel cazut intr-un bazin cu apa de pe raza localitatii Cucorani, comuna Mihai Eminescu, a fost salvat aseara de pompierii botosaneni.

Pentru a scoate animalul din captivitate, echipajul de pompieri apartinand Detasamentului Botosani a fost nevoit mai intai sa evacueze circa 2 tone de apa din bazin. Acestia au legat vitelul, care cantarea 140 kg, cu furtune dupa care l-au ridicat cu ajutorul autospecialei de salvare si interventie de la inaltime. Interventia a durat aproape jumatate de ora.

In primele 6 luni ale acestui an fortele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Botosani au salvat pe timpul misiunilor 493 animale mari si mici si 153 pasari.

Cele mai multe animale au fost salvate in timpul incendiilor. In fiecare luna, pompierii botosaneni sunt solicitati, prin serviciul de urgenta 112, sa salveze si animale prinse in diverse capcane.

Topul animalelor salvate de acestia este dominat de bovine, caini si pisici. Astfel, de la inceputul acestui an 4 bovine au fost scoase din mal sau beciuri, 4 caini au fost salvati dupa ce au ramas captivi in canale iar 3 pisici au fost coborate din copaci.

Aceste misiuni nu sunt lipsite de importanta si asta pentru ca prezinta un grad de risc ridicat ca si toate celelelate interventii ale pompierilor.

Scopul este rezolvarea unei situatii de urgenta aparuta intr-o gospodarie sau comunitate locala si este obligatia legala a serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta de a raspunde si acestor solicitari.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
274

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
215

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
93

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...