5 copii din Botosani au ajuns in finala competitiei Comunica si protejeaza mediul

Competitia Comunica si protejeaza mediul a clasat Botosaniul pe locul sapte, din cele 13 orase partenere.

Duminică, 17 mai, ora 11.00, pe pietonalul Unirii din municipiul Botoşani s-a desfăşurat faza naţională a concursului Comunică şi protejează mediul, la care au participat copiii selectaţi la faza judeţeană.

Concursul on-line, destinat copiilor in virstă de pină la zece ani, a fost organizat de MCSI in perioada 12-17 mai, iar ultima etapă a acestuia s-a desfăşurat in parcuri din cele 13 oraşe digitale partenere.

Scopul competiţiei este de a promova atractiv şi educativ beneficiile societăţii informaţionale, demonstrind faptul că tehnologia şi protejarea naturii pot fi complementare.

Concursul a constat intr-un test grilă şi s-a desfăşurat in două faze. La 15 mai a luat sfirşit faza locală, finala concursului desfăşurindu-se duminică, 17 mai, simultan in toate cele 13 localităţi.

Caştigătorii au fost desemnaţi in funcţie de corectitudinea şi promptitudinea răspunsurilor, fiind oferite aproximativ 100 de premii. Copiilor participanţi le-au fost puse la dispoziţie laptopuri.

Din judeţul Botoşani, in prima fază au participat 70 de copii, din care 20 au fost notaţi cu punctaj maxim, fiind nevoie de departajarea acestora in funcţie de timpul avut la dispoziţie pentru a răspunde corect intrebărilor.

La faza naţională, echipa Botoşaniului, formată din 5 elevi, s-a situat pe locul 7.

Copiii participanţi din Botoşani sunt Gindu Cristian, Buciuleac Ilinca, Chiuc Anamaria, Petreanu Diana, Cotoc Tudor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
18

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
27

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
133

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...