2.218 cetăţeni din Vlăsineşti, aşteptaţi la vot să-şi aleagă primarul

Imediat după mini- vacanţă, comuna Vlăsineşti intră în ultima fază premergătoare alegerilor pentru funcţia de primar al comunei, odată cu tragerea la sorţi a preşedintelui Biroului Electoral.

2.218 cetăţeni din Vlăsineşti, aşteptaţi la vot să-şi aleagă primarul

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că marţi, 6 iunie 2017, va avea loc tragerea la sorți computerizată prin care instituția noastră va desemna președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare constituite pentru alegerile parțiale care vor avea loc pe 11 iunie 2017 și locțiitorii acestora.

Potrivit legislației electorale în vigoare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia sunt desemnaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, anunţată cu cel puțin 24 de ore înainte, prin tragere la sorţi computerizată, organizată la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti, cel mai târziu cu 5 zile înaintea datei alegerilor, pe funcții, dintre persoanele înscrise în corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite.

Tragerea la sorți computerizată va avea loc în prezența preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie, iar rezultatele acesteia vor fi aduse la cunoştinţă publică prin afişare pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripţie şi pe site-urile acestora.

La vot sunt aşteptaţi 2.218 locuitori ai comunei Vlăsineşti, împărţiţi pe cele trei secţii de votare. Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală Vlăsineşti este condus de Daniela Chiteală- preşedinte şi Flavia Ioana Simian- locţiitor.

Reamintim că pentru funcţia de primar al comunei Vlăsineşti, vacantată prin plecarea în Parlament a actualului senator Lucian Trufin, vor candida Andrei Bouariu-PSD, Ionel Oniciuc-PNL, Cornel Velniciuc-PMP şi Mihai Cojocariu-ALDE.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
33

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
21

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
489

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...