150 de milioane lei vechi, chiria stabilita Centrului Ionaseni!

150 de milioane lei vechi, chiria stabilita Centrului Ionaseni!
Proprietarii centrului de la Ionaseni solicita o chirie lunara de 150 de milioane lei vechi, fapt care ii pune in dificulatate atat pe sefii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, cat si pe sefii Consiliului Judetean, intrucat suma e imensa si nici nu a fost prinsa in buget, lucru ce face ca situatia sa fie tot mai critica.

Potrivit Doinei Nacu, directorul executiv al DGASPC Botosani, situatia de la Ionaseni este critica, intrucat cladirea a fost retrocedata, iar conform legislatiei, Directia are dreptul de a folosi in continuare terenul si cladirea inca o perioada de cinci ani, timp in care se indentifica alta locatie.

Lucrurile se complica si mai mult pentru centrul de la Ionaseni, mostenitorii solicitand o chirie lunara de 150 de milioane lei vechi.

"Am inteles ca mostenitorii solicita o chirie si este o suma destul de consistenta. Ei au dreptul sa solicite chirie. Suma initiala, cu care au venit proprietarii la spatiul si pamantul pe care il detinem acum, este de 150 de milioane pe luna. Noi incercam sa micsoram spatiul de folosinta cat mai mult, ca sa putem renegocia chiria", a spus Doina Nacu, director executiv al DGASPC.

Deocamdata, pentru sefii DGASPC cea mai mare problema o reprezinta Centrul de la Ionaseni, intrucat se cauta solutii pentru cautarea unui alt spatiu in care sa fie dusi cei din centru.

"Solutii avem, dar nu avem locuri, probabil vom mai face o locuinta protejata in Varfu Campului, dar asta ar fi in planurile pe viitor. Mai avem o casa care ne-a fost donate, dar este fara curte, si trebuie sa reglementam lucrurile. Trebuie sa gasim solutii repede", a adaugat sefa DGASPC.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
87

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
228

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
98

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...