150 de burse pentru elevii din judeţul Botoşani

150 de burse pentru elevii din judeţul Botoşani
Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, în calitate de partener în cadrul unui proiect iniţiat de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, va oferi 150 de burse pentru elevii aflaţi în situaţie de abandon sau risc de abandon şcolar.

Proiectul finanţat din fonduri europene Salvaţi Copiii de Abandon şi Neintegrare – SCAN, demarat în august 2010 de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, în parteneriat cu VIA University College Danemarca, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, are ca obiectiv prevenirea şi diminuarea abandonului şcolar prin acţiuni de susţinere şi formare a persoanelor implicate în proces - elevi, părinţi, cadre didactice, comunitate - prin identificarea permanentă de noi şanse la educaţie.

Activităţile  din proiect se vor derula pe o perioada de 3 ani şi vor avea ca finalitate conştientizarea comunităţii în vederea prevenirii, reducerii şi corectării fenomenului de abandon şcolar, cercetarea cauzelor abandonului şcolar, a nevoilor şi posibilităţilor de reintegrare dar şi combaterea abandonului şcolar.

Prin proiectul SCAN vor fi acordate 2000 de burse timp de 2 ani, 300 de burse revenindu-le elevilor din judeţul Botoşani.

În perioada 2-3 mai va avea loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, selecţia beneficiarilor proiectului, în urma unei evaluări pe bază de teste de cunoştinţe şi de personalitate şi în urma intervievării elevilor de către experţii proiectului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 medalii obținute de sportivii de la Taekwondo Botoșani la prima competitie de Taekwondo WT din 2018! FOTO

astăzi, 21:16
97

Debut cu dreptul pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Real Taekwondo Botoșani la prima competiție de taekwondo wt din anul competițional 2018.În perioada 17-18 martie 2018, &ici...

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

astăzi, 18:15
246

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....

Porumbei cu idei de Ziua Francofoniei, la Botoșani! FOTO, VIDEO

astăzi, 17:57
102

Câteva sute de porumbei de hârtie au poposit ieri, la manifestarea de Ziua Francofoniei, oferită de Centrul Europe Direct Botoșani la Uvertura Mall, în compania a două școli gimn...