150 de burse pentru elevii din judeţul Botoşani

150 de burse pentru elevii din judeţul Botoşani
Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, în calitate de partener în cadrul unui proiect iniţiat de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, va oferi 150 de burse pentru elevii aflaţi în situaţie de abandon sau risc de abandon şcolar.

Proiectul finanţat din fonduri europene Salvaţi Copiii de Abandon şi Neintegrare – SCAN, demarat în august 2010 de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, în parteneriat cu VIA University College Danemarca, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, are ca obiectiv prevenirea şi diminuarea abandonului şcolar prin acţiuni de susţinere şi formare a persoanelor implicate în proces - elevi, părinţi, cadre didactice, comunitate - prin identificarea permanentă de noi şanse la educaţie.

Activităţile  din proiect se vor derula pe o perioada de 3 ani şi vor avea ca finalitate conştientizarea comunităţii în vederea prevenirii, reducerii şi corectării fenomenului de abandon şcolar, cercetarea cauzelor abandonului şcolar, a nevoilor şi posibilităţilor de reintegrare dar şi combaterea abandonului şcolar.

Prin proiectul SCAN vor fi acordate 2000 de burse timp de 2 ani, 300 de burse revenindu-le elevilor din judeţul Botoşani.

În perioada 2-3 mai va avea loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, selecţia beneficiarilor proiectului, în urma unei evaluări pe bază de teste de cunoştinţe şi de personalitate şi în urma intervievării elevilor de către experţii proiectului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliţist botoşănean, acuzat de purtare abuzivă

Luni, 25 Septembrie 2017
1166

Achitat de Judecătoria Botoşani, fostul şef al Secţiei de poliţie rurală Flămânzi, inspectorul de poliţie Mihai Cliveţ, se va prezenta şi în faţa unei instanţe a Curţii de Ape...

Lansare de carte: "Animetria", de Ionuț-Bogdan Cărăușu

Luni, 25 Septembrie 2017
128

Editura Timpul și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani vă invită la lansarea volumului de debut al poetului Ionuț-Bogdan Cărăușu.Lansarea vol...

Întâlnire emoţionantă între fraţii de peste Prut! FOTO

Luni, 25 Septembrie 2017
711

Basarabia – pământ românesc – răpită de la patria mamă în anul 1940, tragicul an al istoriei românilor, trăieşte şi simte încă româneşte. Am si...