15 botoșăneni admiși la instituții de învățământ militar ale Jandarmeriei Române

15 botoșăneni admiși la instituții de învățământ militar ale Jandarmeriei Române
Dintre cei 69 de tineri botoșăneni care și-au depus dosarele de candidat pentru admiterea la Școala de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" din municipiul Fălticeni, 14 au promovat examenele de admitere la această instituție de învățământ militar, în urma examenelor susținute în perioada 03 – 12 septembrie a.c. 
    
Candidaților le-au fost verificate aptitudinile fizice (proba de alergare de viteză; aruncarea mingii medicinale; alergare de rezistență) și cunoștințele la limba română și limba străină. 
    
Tinerii botoșăneni, o fată și treisprezece băieți, care s-au prezentat la școala militară din Fălticeni în data de 30 septembrie, vor urma cursurile acesteia în următorii doi ani, îmbinând însușirea cunoștințelor teoretice cu practica în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.
  
 La terminarea școlii, în funcție de notele obținute la examenele de absolvire, vor fi repartizați în inspectoratele de jandarmi județene din toată țara, unde timp de șase luni vor fi tutelați de jandarmi cu experiență.
  
La Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" București – facultatea de jandarmi, a fost admis un candidat botoșănean, din cei treisprezece tineri care au dorit să urmeze această carieră.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AmFiTeatru 10 - JOIA TINERETULUI debutează, pe 25 ianuarie, la Teatrul Eminescu!

Luni, 22 Ianuarie 2018
224

Pentru că mai e ceva timp până la începerea festivalului (sfârșitul lui aprilie 2018), iar nerăbdarea e mare, AmFiTeatru 10 propune pînă atunci câte o zi din fiecare...

Un tânăr s-a spânzurat după o ceartă cu iubita!

Luni, 22 Ianuarie 2018
5513

Tânărul de 23 de ani, din satul Mănăstireni, comuna Unţeni, a mai ameninţat şi în trecut că îşi va pune capăt zilelor. Luni a avut o nouă ceartă cu iubita sa şi s-a ...

Botoșani Model United Nations: Au început înscrierile pentru ediţia a șasea BTMUN!

Luni, 22 Ianuarie 2018
192

Au început înscrierile pentru ediţia a 6-a BTMUN, conferinţa internaţională la care participă şi delegaţii străine. Evenimetul va avea loc între 30 martie - 1 aprilie, dar p&...