15 botoșăneni admiși la instituții de învățământ militar ale Jandarmeriei Române

15 botoșăneni admiși la instituții de învățământ militar ale Jandarmeriei Române
Dintre cei 69 de tineri botoșăneni care și-au depus dosarele de candidat pentru admiterea la Școala de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" din municipiul Fălticeni, 14 au promovat examenele de admitere la această instituție de învățământ militar, în urma examenelor susținute în perioada 03 – 12 septembrie a.c. 
    
Candidaților le-au fost verificate aptitudinile fizice (proba de alergare de viteză; aruncarea mingii medicinale; alergare de rezistență) și cunoștințele la limba română și limba străină. 
    
Tinerii botoșăneni, o fată și treisprezece băieți, care s-au prezentat la școala militară din Fălticeni în data de 30 septembrie, vor urma cursurile acesteia în următorii doi ani, îmbinând însușirea cunoștințelor teoretice cu practica în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.
  
 La terminarea școlii, în funcție de notele obținute la examenele de absolvire, vor fi repartizați în inspectoratele de jandarmi județene din toată țara, unde timp de șase luni vor fi tutelați de jandarmi cu experiență.
  
La Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" București – facultatea de jandarmi, a fost admis un candidat botoșănean, din cei treisprezece tineri care au dorit să urmeze această carieră.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mergi la mare în Bulgaria? Atenție la mafioţii care se folosesc de minore pentru a jefui turiştii!

astăzi, 08:35
191

Mai mulţi utilizatori ai platformei TripAdvisor au atras atenţia asupra faptului că pe plajele din Bulgaria, precum Bansko, Nisipurile de Aur sau Sunny Beach, mafioţii se folosesc de fete minore p...

Transportat la Iași în stare gravă: Bărbat prăbușit în mijlocul drumului, după o bătaie soră cu moartea!

astăzi, 08:06
477

Găsit de oamenii din sat prăbușit în mijlocul drumului, bărbatul în vârstă de 39 de ani, din Bălușeni, a fost dus la Unitatea de Primire Urgențe în noaptea de vineri sp...

Pleci în concediu? Atenție la avertizările meteorologilor!

astăzi, 07:47
148

​Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi importante de apă ce se vor înregistra în mun...