13 august, zi de doliu national în România!

13 august, zi de doliu national în România!
Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri o hotarare pentru declararea zilei de 13 august zi de doliu national, in memoria Reginei Ana a Romaniei, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu. In aceasta zi, drapelul national va fi arborat in berna, iar posturile de radio si televiziune isi adapta programele in mod corespunzator.
 
In aceasta zi, toate institutiile centrale si locale vor arbora drapelul Romaniei in berna. Drapelul va fi arborat in berna si la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale Romaniei, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gari si aerogari, precum si ca pavilion pe navele si ambarcatiunile care navigheaza sub pavilion romanesc, a precizat Iolu.

Majestatea Sa Regina Ana a incetat din viata luni intr-un spital din Elvetia. Regina Ana avea 92 de ani.

La capataiul Reginei au stat, pana in ultima clipa, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia si Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alaturi de Regina, in fiecare zi din ultima saptamana.

Cu o zi inainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la parintele titular al Parohiei Catolice din orasul Morges.
In cursul zilei de maine va fi facut public, in detaliu, programul funeraliilor.

Conform cu traditia Funeraliilor Regale din tara noastra, corpul neinsufletit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi in Holul de Onoare al Castelului Peles, iar apoi pentru o zi in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei, informeaza Hotnews.ro.
Inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala.

Principesa Ana de Bourbon-Parma (cunoscuta si sub apelativul Regina Ana, prenume complet Anne Antoinette Francoise Charlotte Zita Marquerite; n. 18 septembrie 1923, Paris) a fost sotia fostului suveran Mihai I al Romaniei si fiica printului Rene de Bourbon-Parma si a printesei Margaret a Danemarcei, potrivit Wikipedia.

Sotul ei, Regele Mihai, este si el grav bolnav, desi a fost externat din spital in aceasta primavara.

Regele Mihai I si Regina Ana formau cel mai longeviv cuplu regal din istoria Romaniei, noteaza Mediafax.

Regele Mihai I si Regina Ana au cinci fiice: Principesa Mostenitoare Margareta, Principesa Elena, Irina Walker, Principesa Sofia si Principesa Maria.  

Regele Mihai si Regina Ana locuiau din 2004 la Aubonne, in Elvetia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
37

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
47

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
439

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...