100.000 de botosaneni vor fi vaccinati pana la sfarsitul anului!

100.000 de botosaneni vor fi vaccinati pana la sfarsitul anului!

 Batranii vor avea prioritate la vaccinare  

Ministrul Sanatatii a anuntat, in cadrul unei conferinte, ca de maine Autoritatea de Sanatate Publica va incepe cea mai mare campanie de vaccinare de dupa Revolutie.

In acest sens, ministerul a achizitionat anul acesta peste 3,1 milioane de doze de vaccin. In judetul Botosani vor fi distribuite aproximativ 100.000. Pentru ca amenintarea virusului gripal este cea mai mare in acest an, din cauza modificarii tulpinii, s-a renuntat la calendarul de vaccinare, urmand doar ca actiunea sa se desfasoare intr-un timp cat mai scurt.

Campania de vaccinare se va derula cu un varf ascendent in luna noiembrie si va continua pana la finele lunii decembrie. In functie de situatia epidemiologica, actiunea va putea fi prelungita pana in martie 2008.

"Tulpinile virusului gripal sunt altele in acest an, iar virulenta bolii este mai mare. Trebuie tinut cont ca vaccinul antigripal din anii trecuti nu are efect protector asupra acestei tulpini de virus", a precizat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Grupele de populatie aflate la risc care vor fi vaccinate sunt persoane cu varsta mai mare de 65 de ani, care vor fi vaccinate in proportie de 50%, bolnavi cronici, mai ales cei cu afectiuni cardiovasculare, respiratorii, bolnavii de diabet, cancer, personal medical, persoane care acorda asistenta celor cu risc crescut, persoane adulte si copii, rezidenti in institutii de ocrotire sociala, precum si pacientii unitatilor care gazduiesc persoane cu afectiuni cronice.

In atentie intra si salariatii institutiilor de ocrotire si ai unitatilor de boli cronice, membrii de familie ai persoanelor la risc inalt, copiii cu afectiuni medicale cronice pulmonare si cardiovasculare, pacientii infectati cu HIV, copiii si adolescentii supusi terapiei cu aspirina.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
688

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
91

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...