VIDEO Politistii protesteaza la sediul Ministerului de Interne pentru majorarea salariilor si a sporurilor!

În jur de 1.200 de politisti din mai multe județe protesteaza in Bucuresti. 70 de politisti protesteaza si in fata Prefecturii din Cluj.

 VIDEO Politistii protesteaza la sediul Ministerului de Interne pentru majorarea salariilor si a sporurilor!

Agentii de politie protesteaza, acum, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cerand majorarea salarilor, eliminarea diferentelor mari de salarizare dintre agenti si ofiteri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, si nu la cel de din 2009, precum si modificarea unor prevederi privind programul de lucru si repausul saptamanal al politistilor, anunta News.ro.

Liderii Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), organizatorul protestului, sustin ca prin aceasta actiune vor sa atraga atentia Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Finantelor Publice ca politistii nu sunt platiti corespunzator si ca o parte dintre prevederile legale privind salarizarea lor sunt incalcate.

Presedintele SNAP, Adrian Diugu, a declarat, pentru News.ro, ca la protestul de la sediul Ministerului Afacerilor Interne sunt asteptati sa participe aproximativ 2.000 de politisti, din Bucuresti si din mai multe judete.

Liderul sindical a explicat ca agentii de politie solicita in primul rand plata sporurilor in raport cu salariul de 1.450 de lei, si nu cu cel din 2009. Diugu a explicat ca in calcularea sporurilor tuturor politistilor trebui sa fie luat in calcul ca baza de referinta salariul minim brut pe tara prevazut in HG 1/2017, respectiv 1.450 de lei.

Presedintele SNAP a mai spus ca alte revendicari vizeaza eliminarea diferentelor mari de salarizare dintre agenti si ofiteri, problema ce poate fi corectata prin adoptarea noii Legi a alarizarii unitare, precum si incheierea unui nou Acord Colectiv de Munca, in conditiile in care vechiul acord a incetat in mai 2016.

Protestatarii mai cer modificarea Statutului politistului si a unor prevederi dintr-un ordin din 2008 al Ministerului Afacerilor Interne privind programul de lucru si repausul saptamanal al politistilor. Presedintele SNAP a precizat ca Ordinul din 2008 trebuie modificat pentru ca acel timp in care politistul sta acasa, dar stie ca poate fi chemat oricand la munca, sa fie considerat timp de munca si sa fie platit corespunzator.

Adrian Diugu a precizat ca SNAP a solicitat ca ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, sa discute, joi, cu o delegatie a protestatarilor, care sa ii prezinte revendicarile. (Hotnews)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...