Un hacker roman a spart site-ul producatorului de programe antivirus Kaspersky si pagina unui partener BitDefender

 Un hacker roman a spart site-ul producatorului de programe antivirus Kaspersky si pagina unui partener BitDefender
Hackerul roman care-si spune "unu" a spart la finalul saptamanii trecute site-ul producatorului rus de programe antivirus Kaspersky Lab si site-ul unui partener al BitDefender din Portugalia, scrie presa internationala de specialitate.

Site-uri precum PC World si C NET noteaza ca e incredibil ca hackerul a spart chiar site-urile unor producatori de antivirusi, iar Kaspersky a angajat un expert care sa investigheze problema.

Roel Schouwenberg, sef pe cercetare la Kaspersky, spune ca cele intamplate vor afecta imaginea companiei, dar e convins ca hackerul roman nu a accesat date personale ale clientilor. El a spus ca asa ceva nu trebuia sa se intample, mai ales la o companie care produce programe antivirus, Schouwenberg spune ca hackerul a profitat de o eroare de programare care a aparut pe 29 ianuarie cand site-ul de suport a fost modificat. Asta inseamna, noteaza PC World, ca bug-ul a stat 10 zile pe site-ul Kaspersky, iar reprezentantul companiei recunoaste ca ceva a mers prost in codul intern.

Hackerul, care-si spune "unu", i-a avertizat vinerea trecuta pe cei de la companie in legatura cu bug-ul, printr-un mail, iar o ora mai tarziu a spart site-ul. Cei de la Kaspersky au vazut mailul mult mai tarziu si atunci si-au dat seama ce s-a intamplat. Site-ul de suport al Kaspersky a fost atacat inserand un script malitios SQL in baza de date.

Rusii au angajat un expert care sa investigheze cazul si spun ca "un hacker mai avansat" ar fi putut avea acces la 2.500 de adrese e-mail de clienti si 25.000 de coduri de activare ale produselor pe serverul compromis, insa nu s-a intamplat asa ceva, noteaza CNET.

Schouwenberg spune ca un angajat roman al Kaspersky a dat alarma dupa ce a vazut o informatie publicata pe site-ul romanesc Hackers Blog, Angajatul a alertat Kaspersky USA si intr-o jumatate de ora sectiunea cu probleme a fost inlocuita de cea sigura, dinaintea modificarii de la sfarsitul lui ianuarie.

Acelasi hacker, unu, sustinea luni ca a intrat si in site-ul BitDefender Portugalia. BitDefender a precizat insa ca pagina nu ii apartine, ci un site al unui partener portughez a fost compromis si ca lucreaza cu acel partener pentru ca lucrul sa nu se mai repete.

"A fost un eveniment nefericit si, desi suntem solidari cu site-urile afectate, BitDefender nu a fost unul din aceste site-uri", spune compania, citata de CNET.

sursa: hotnews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
112

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
35

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
242

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...