Tinerii ies din facultate cu calificari pompoase, dar carora nu le corespunde nicio ocupatie!

 Tinerii ies din facultate cu calificari pompoase, dar carora nu le corespunde nicio ocupatie!
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Calificari, Tiberiu Dobrescu, a atras marti atentia ca in Romania exista mult mai multe calificari in invatamantul superior decat la nivel european, iar unora dintre ele nu le corespunde nicio ocupatie.

"Daca am trece cel putin o ocupatie pentru fiecare calificare ar reiesi un numar de vreo 4.000 si ceva de ocupatii aferente numai invatamantului superior. Suntem neseriosi. La nivel european, pe zona de calificari de nivel 6, exista intre 80 si 100 de calificari si noi avem 567 inregistrate. Avem calificari in invatamantul superior carora nu le corespunde nicio ocupatie", a afirmat Tiberiu Dobrescu, la conferinta "Educatia RE-sursa economica", conform Ziare.com.

El a atentionat si asupra denumirilor specializarilor.

"In zona de masterat mi-au venit spre aprobare ca si specializare, inainte sa se duca la ARACIS, denumire de calificare de trei randuri. Stau sa ma gandesc ca acel absolvent se va duce la un interviu pentru o anumita ocupatie si pana sa isi prezinte calificarea cred ca se termina interviul", a spus reprezentantul ANC.

El a amintit ca Romania s-a angajat ca pana in anul 2020 sa aiba cel putin 27% din populatia in varsta de 30 - 34 de ani cu educatie superioara.

"La nivel european, tarile membre si-au propus ca acest nivel sa fie de 40%. La ora actuala, suntem undeva la 24%", a aratat el.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
16

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
22

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
128

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...