Tichete de vacanta in valoare de 200 milioane lei pentru firme

 Tichete de vacanta in valoare de 200 milioane lei pentru firme
Ministerul Finantelor ia in calcul contingentarea a 100.000 de tichete de vacanta in valoare totala de 200 de milioane de lei. Masura este inclusa in propunerile anti-criza pentru 2009.

"La discutiile avute avute, marti, la Ministerul de Finante, pe marginea masurilor anti-criza, s-a luat in calcul contingentarea a 100.000 de tichete de vacanta a cate 2.000 de lei", a declarat pentru NewsIn Bogdan Hossu, presedintele confederatiei sindicale Cartel Alfa.

Pe de alta parte, operatorii din turism au solicitat, in planul anti-criza elaborat de patronatele de profil, liberalizarea tichetelor de vacanta, "astfel incat orice firma care doreste sa includa in pachetul salarial un astfel de tichet, sa o poate face", a declarat la randul sau presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Dragos Anastasiu.

Potrivit acestuia, banii necesari tichetelor de vacanta ar putea proveni prin deducerea impozitului pe salariu. In ce priveste beneficiarul de tichete, Anastasiu a spus ca unul dintre principiile aplicate, in cazul contingentarii tichetelor, ar putea fi "primul venit, primul servit".

De asemenea, Hossu a precizat ca "turismul ar putea fi stimulat prin acordarea si in acest an a biletelor de tratament pentru pensionari. Este vorba de aproape 130.000 de bilete, in valoare de 1.000 de lei fiecare, efort financiar suportat de bugetul asigurarilor sociale".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
6

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
20

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
547

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...