Tariceanu il da in judecata pe Boc

 Tariceanu il da in judecata pe Boc
Calin Popescu Tariceanu crede ca actualul Guvern a incercat sa distraga atentia opiniei publice de la esecul sau in fata crizei economice prin contractul Sterling. Povestea contractului Sterling este o miniciuna de cea mai joasa speta, crede fostul premier.

"Din nou se folosesc aceleasi tactici de diversiune impotriva adversarilor.(...) Guvernul trebuie sa se ocupe de nevoile cetatenilor", a spus Tariceanu.

El ii va actiona in justitie pe Iulian Iancu, pe primul ministru Emil Boc si pe ceilalti oameni care l-au acuzat de implicare in contractul Sterling.

"Am hotarat sa fac apel la justitie, pentru ca nu sunt dispus sa tolerez calomniile si minciunile unor oameni, precum Iulian Iancu, secretar de stat in perioada 2000-2004 si primul-ministru Emil Boc", a precizat acesta.

Tariceanu a declarat ca a venit tarziu cu explicatii in fata publicului pentru ca nu mai are acces la toate documentele.

"Contractul cu Sterling Resources a fost aprobat in timpul Guvernului Stolojan si are la baza o licitatie tinuta in 1990, partea romana fiind reprezentata de compania Rompetrol, care apartinea statului roman", a spus Tariceanu.

El a acuzat Guvernul PSD a modificat contractul initial care prevedea explorarea si impartirea productiei. "Legea privatizarii Petrom din 2004 stabileste ca timp de 10 ani redeventele nu pot fi modificate (pana in 2014 - n.red.). Raspunderea pentru aceasta situatie nu are cum sa o poarte Guvernul pe care l-am condus", a explicat Tariceanu.

"Fata de licitatia initiala din 1990 si acordul aprobat de Guvern in 1992 nu exista nicio favorizare a firmei Sterling Resources in 2008, nu li s-a dat nimic in plus", sustine liderul liberal.

Premierul Emil Boc a acuzat luni Guvernul Tariceanu ca a actionat cu premeditare in afacerea Sterling, pregatind inca din 2007 ordonanta de urgenta care a permis transformarea unui contract de explorare in contract de concesiune si a anuntat ca ordonanta mai poate fi respinsa de Parlament.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
14

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
94

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
993

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....