Spitalul Mavromati are nevoie urgentă de aparatură pe una dintre secțiile importante!

 Spitalul Mavromati are nevoie urgentă de aparatură pe una dintre secțiile importante!
Conducerea Spitalului Județean Mavromati speră să obțină în cel mai scurt timp fondurile necesare în vederea achiziției de aparatură pe una dintre cele mai importante secții din cadrul unității, respectiv Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Managerul spitalului, Corneliu Mihai, spune că a fost trimisă o adresă prin care s-au solicitat fonduri de la Ministerul Sănătății, dar încă nu s-a primit un răspuns, speranța fiind tot la nivel local.

"Am făcut o adresă la Ministerul Sănătății pentru aparatura din cadrul spitalului dar încă nu am primit un răspuns. Am nevoie în regim de urgență de aparatură pentru Secția Anestezie și Terapie Intensivă și mă refer la monitoare de funcții vitale, sisteme de intubare dificilă și măcar un ventilator. Am găsit înțelegere la Consiliul Județean și ni s-a promis că în termenul cel mai scurt ne dă suma de 300-400.000 de lei să cumpărăm aceste aparate. Sunt unele persoane care nu se pot intuba fără acest sistem de intubare dificilă, chiar dacă medicii au experiență. Până acum s-au descurcat cu greu, vin doi-trei medicii și rezolvă problema", a declarat Corneliu Mihai.

Astfel de investiții sunt necesare și pe celelalte secții ale celei mai mari unități spitalicești din județ, unde aparatura este uzată din punct de vedere fizic sau moral, sau lipsește cu desăvârșire.

"Pentru creșterea calității serviciilor medicale dar și a veniturilor este necesară și o dotare corespunzătoare cu aparatură și acum ne luptăm. Nu cerem la un nivel înalt, dar minima dotare. Mulți medicii spun că sunt profesioniști dar fără aparatura necesară..., a mai spus Corneliu Mihai.

"Au evoluat foarte mult explorările care se fac în medicină. Nu se mai poate face medicină doar cu stetoscopul și tensiometrul. Trebuie aparatură care de la an la an este tot mai perofrmantă și ajută foarte mult medicul pentru diagnostic și tratament", a spus și medicul Angela Țurcanu, directorul medical al Spitalului Mavromati.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu într-o clădire de lângă Parcul M. Eminescu! FOTO, VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
889

Fosta clădire în care a funcționat DOC DOVA, lângă Parcul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani a fost cuprinsă, sâmbătă seara, de un incendiu.Un trecător a observat fl...

REZIST, la Botoșani: Ce vor botoșănenii care au ieșit în stradă! FOTO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
1922

Oamenii au început să se adune în fața Palatului Administrativ începând cu ora 18.00. După o oră, aproximativ 60 de persoane protestau pașnic în Piața Revoluției, ...

Protestele iau amploare în București! VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
287

În ciuda ninsorii puternice, câteva mii de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva modificării legilor justiţiei. Manifestații sunt și în orașe precum Cluj, Timișoara, Sibiu...