Spitalul Mavromati are nevoie urgentă de aparatură pe una dintre secțiile importante!

 Spitalul Mavromati are nevoie urgentă de aparatură pe una dintre secțiile importante!
Conducerea Spitalului Județean Mavromati speră să obțină în cel mai scurt timp fondurile necesare în vederea achiziției de aparatură pe una dintre cele mai importante secții din cadrul unității, respectiv Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Managerul spitalului, Corneliu Mihai, spune că a fost trimisă o adresă prin care s-au solicitat fonduri de la Ministerul Sănătății, dar încă nu s-a primit un răspuns, speranța fiind tot la nivel local.

"Am făcut o adresă la Ministerul Sănătății pentru aparatura din cadrul spitalului dar încă nu am primit un răspuns. Am nevoie în regim de urgență de aparatură pentru Secția Anestezie și Terapie Intensivă și mă refer la monitoare de funcții vitale, sisteme de intubare dificilă și măcar un ventilator. Am găsit înțelegere la Consiliul Județean și ni s-a promis că în termenul cel mai scurt ne dă suma de 300-400.000 de lei să cumpărăm aceste aparate. Sunt unele persoane care nu se pot intuba fără acest sistem de intubare dificilă, chiar dacă medicii au experiență. Până acum s-au descurcat cu greu, vin doi-trei medicii și rezolvă problema", a declarat Corneliu Mihai.

Astfel de investiții sunt necesare și pe celelalte secții ale celei mai mari unități spitalicești din județ, unde aparatura este uzată din punct de vedere fizic sau moral, sau lipsește cu desăvârșire.

"Pentru creșterea calității serviciilor medicale dar și a veniturilor este necesară și o dotare corespunzătoare cu aparatură și acum ne luptăm. Nu cerem la un nivel înalt, dar minima dotare. Mulți medicii spun că sunt profesioniști dar fără aparatura necesară..., a mai spus Corneliu Mihai.

"Au evoluat foarte mult explorările care se fac în medicină. Nu se mai poate face medicină doar cu stetoscopul și tensiometrul. Trebuie aparatură care de la an la an este tot mai perofrmantă și ajută foarte mult medicul pentru diagnostic și tratament", a spus și medicul Angela Țurcanu, directorul medical al Spitalului Mavromati.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Consiliul Judeţean garantează financiar împrumutul luat de Nova Apaserv de la BERD

astăzi, 13:39
89

Raportul Curţii de Conturi aferent anului 2016 pentru Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate conţinea o menţiune interesantă referitoare la lipsa fondului de risc pentru creditul accesa...

Botoşănenii pot participa la luarea deciziilor privind Planul de menţinere a calităţii aerului în judeţ

astăzi, 13:22
62

În conformitate cu prevederile H.G. nr. 257/2015 Metodologia de elaborare a planurilor de calitate a aerului, a planurilor de acţiune pe termen scurt şi a planurilor de menţinere a calităţi...

S-a supărat pe borduri, dar ce a ieșit la iveală îl va costa scump!

astăzi, 13:05
1424

Revolta unui botoşănean care s-a arătat extrem de nemulţumit de lucrările de reabilitare şi modernizare care se fac pe strada pe care locuieşte a scos la iveală faptul că de fapt acesta făcu...