Parlamentarii au clasat proiectele care le-ar fi diminuat pensiile si banii de chirie

 Parlamentarii au clasat proiectele care le-ar fi diminuat pensiile si banii de chirie
Conducerea noului Parlament a decis intreruperea procedurii legislative pentru o serie de propuneri care modificau Statutul senatorilor si deputatilor, in sensul alinierii pensiilor parlamentarilor la Legea 19 privind sistemul public de pensionare si a neacordarii de bani de chirie celor care detin imobile in Capitala.

In acelasi timp, s-a pastrat un proiect menit sa clarifice actualul sistem de calcul al pensiilor, proiect ce s-ar fi dorit sa treaca de Parlament inainte de noiembrie 2008, dar a carui "oportunitate" de a fi promovat a fost reconsiderata.

Proiectul nu apare pe traseul legislativ al site-ului Parlamentului, dar, din stenogramele de la sfarsitul anului trecut, rezulta ca are raport finalizat si asteapta inscrierea pe ordinea de zi, informeaza NewsIn.

La sfarsitul lunii septembrie, parlamentarii au decis ca pensia de senator si deputat nu se mai calculeaza in functie de indemnizatia de baza medie lunara din ultimele 12 luni de mandat ale unui parlamentar in activitate, ci in functie de indemnizatia bruta lunara din ultima luna de mandat a unui senator sau deputat aflat in activitate, corespunzator functiei detinute in perioada de exercitare a mandatului.

Decizia a starnit reactii publice, astfel ca s-au promis, din partea formatiunilor politice aflate in acel moment in opozitie, proiecte legislative prin care sa se reglementeze aceasta situatie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
109

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
655

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
225

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...