O femeie de 35 de ani a devenit barbat

 O femeie de 35 de ani a devenit barbat
O echipa de medici de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti a efectuat, in noaptea de marti spre miercuri, o operatie de schimbare de sex. Dupa o interventie de 12 ore, o femeie de 35 de ani a devenit barbat.

Interventia chirurgicala a fost una complexa, a declarat, pentru Mediafax, medicul Cristian Nitescu, specialist din echipa care a efectuat operatia. Potrivit acestuia, starea pacientului este buna şi ca acesta ramane sub monitorizare.

Chirurgii au realizat un autotransplant, de piele si de muschi, tesuturile fiind prelevate de pe mainile pacientei. Medicii spun ca este mult mai usor pentru un barbat sa devina femeie, decat pentru o femeie sa devina barbat, intrucat, in ultimul caz, procedura chirurgicala este mai complexa si implica microchirurgia constructiva.

Transformarea fizica din femeie in barbat va fi dublata de modificarea tuturor documentelor de apartenenta la sexul pe care l-a capatat.

Este al cincilea caz de acest gen, prima operatie de schimbare de sex din Romania avand loc la Spitalul de Urgenta Floreasca in aprilie 1995. In urma interventiei de atunci, un tanar de 19 ani, Sorin Florin Ratiu, devenind femeie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
145

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
88

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
179

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...