Legea drepturilor de autor va fi modificata

 Legea drepturilor de autor va fi modificata
Legea drepturilor de autor va suferi modificari, potrivit unui proiect initiat de Ministerul Culturii, insa detinatorii de proprietate intelectuala sustin ca nu actul normativ in sine reprezinta o problema, ci modul sau de aplicare.

Conform proiectului de lege, care are termen de prezentare in guvern luna aprilie 2009, bibliotecile apartinand institutiilor de invatamant preuniversitar nu vor mai fi obligate sa plateasca drepturi de autor, informeaza NewsIn.

De asemenea, pentru retransmiterea prin cablu a programelor de televiziune cu transmitere obligatorie vor trebui platite drepturi de autor, iar in privinta negocierilor libere dintre utilizatori si titularii de drepturi nu vor mai exista limite de niciun fel.

In opinia muzicianului Florin Chilian, adevarata prioritate nu o reprezinta legea in sine, ci modul in care se aplica aceasta, care, in prezent, este in suferinta, in detrimentul detinatorilor de drepturi de autor.

"Pana sa modifice legi, domnul Paleologu ar trebui sa verifice ce s-a intamplat in cadrul ministerului si cum s-au cheltuit banii in trecut. Nu Legea drepturilor de autor este problema, ci aplicarea ferma a ei", a comentat Chilian, care se judeca si acum cu Ministerul Culturii dupa ce institutia a folosit, fara acordul autorului, piesa "Zece".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu... Epigrama (L)

astăzi, 10:22
142

În 2016, la editura „ATEC” din Focşani a apărut, într-o ediţie îngrijită de Gheorghe Andrei Neagu, o „Antologie de epigrame”. Volumul, după cum precizeaz...

A crescut numărul de sancționări date șoferilor de Locală în această săptămână - "Nu am pierdut niciun proces până acum"

astăzi, 09:29
237

Poliția Locală din Botoșani a sancționat peste 70 de conducători auto care au parcat sau au staționat neregulamentar, în perioada 14-19 iulie.Conform spuselor directorului instituției, nu ...

FC Botoșani, locul doi în prima ligă după victoria de ieri cu FC Voluntari

astăzi, 08:02
328

Botoșaniul a început foarte bine campionatul, reușind ca după victoria de ieri să fie pe locul doi în clasamentul primei ligi de fotbal din România.După egalul cu Astra din ...