Legea drepturilor de autor va fi modificata

 Legea drepturilor de autor va fi modificata
Legea drepturilor de autor va suferi modificari, potrivit unui proiect initiat de Ministerul Culturii, insa detinatorii de proprietate intelectuala sustin ca nu actul normativ in sine reprezinta o problema, ci modul sau de aplicare.

Conform proiectului de lege, care are termen de prezentare in guvern luna aprilie 2009, bibliotecile apartinand institutiilor de invatamant preuniversitar nu vor mai fi obligate sa plateasca drepturi de autor, informeaza NewsIn.

De asemenea, pentru retransmiterea prin cablu a programelor de televiziune cu transmitere obligatorie vor trebui platite drepturi de autor, iar in privinta negocierilor libere dintre utilizatori si titularii de drepturi nu vor mai exista limite de niciun fel.

In opinia muzicianului Florin Chilian, adevarata prioritate nu o reprezinta legea in sine, ci modul in care se aplica aceasta, care, in prezent, este in suferinta, in detrimentul detinatorilor de drepturi de autor.

"Pana sa modifice legi, domnul Paleologu ar trebui sa verifice ce s-a intamplat in cadrul ministerului si cum s-au cheltuit banii in trecut. Nu Legea drepturilor de autor este problema, ci aplicarea ferma a ei", a comentat Chilian, care se judeca si acum cu Ministerul Culturii dupa ce institutia a folosit, fara acordul autorului, piesa "Zece".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O fetiță rănită în accidentul de la Zăicești, transferată la Iași!

astăzi, 19:46
218

Una dintre cele două fetițe rănite în accidentul produs luni, pe raza localității Zăicești, a fost transportată la Iași, minora fiind diagnosticată cu traumatism cranian puternic, cu h...

Mesajul șefului DSPSA pentru Urban Serv: "Să le fie rușine!"

astăzi, 18:40
294

Prima zăpadă serioasă din acest an a blocat orașul. Botoșănenii și-au manifestat în cursul zilei de luni nemulțumirea cu privire la cum arată municipiul Botoșani, în condițiil...

"Salvator din pasiune" - ISU Botoșani recrutează voluntari care să li se alăture pompierilor în misiuni!

astăzi, 18:31
99

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani derulează, în perioada 19 noiembrie – 28 decembrie, o nouă campanie de recrutare a botoș...