In vremuri de criza, statul incurajeaza cresterea caprelor

 In vremuri de criza, statul incurajeaza cresterea caprelor
Statul, prin Ministerul Agriculturii, a decis sa sustina financiar pe toti crescatorii de capre si oi. Astfel, crescatorii vor beneficia de o sustinere financiara de 43,91 lei/cap de animal.

Deja Ministerul Finantelor a alocat Ministerului Agriculturii, pentru platile nationale directe complementare la speciile ovina si caprina, suma de 105 milioane lei, aceasta urmand a fi achitata de catre APIA beneficiarilor.

Alocarea financiara totala pentru crescatorii de rumegatoare a ajuns la 137 milioane lei.

Pe de alta parte, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat ca in conturile Agentiei a intrat de la Ministerul Agriculturii suma de aproximativ 307 milioane de lei, pentru efectuarea platilor nationale directe complementare din sectorul zootehnic.

Astfel, APIA a achitat deja platile catre crescatorii de bovine, suma totala platita sectorului ajungand la suma de 646,1 milioane lei.

De asemenea, valoarea sprijinului a fost de 350 de lei, prima transa, respectiv 145 de lei pentru a doua transa.

In ceea ce priveste prima pe cap de ovine, APIA va efectua platile in cursul zilei de miercuri, cuantumul sprijinului fiind de 25 de lei pe cap de animal.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
110

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
64

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
70

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...