Guvernul va da saptamana viitoare o ordonanta prin care va elimina triplarea taxei auto

 Guvernul va da saptamana viitoare o ordonanta prin care va elimina triplarea taxei auto
"Saptamana viitoare vom veni cu o ordonanta care sa modifice ordonanta data in luna decembrie. Modalitatea de calcul a taxei va fi practic aceeasi, insa coeficientii vor fi mai mici, in asa fel incat taxa sa nu mai fie tripla", a explicat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. "Elementul nou este notificarea pe care am primit-o de la CE. Trebuie sa obtinem neaparat de la CE avizul pentru diminuarea taxei".

Daca ordonanta asteptata saptamana viitoare nu va aduce o alta formula de calcul a taxei, ci doar o diminuare a acesteia, Guvernul spera ca pana in vara sa puna la punct o alta formula de calcul pentru toti poluatorii si sa treaca noua lege prin Parlament, astfel ca actuala taxa de poluare auto sa poata fi eliminata.

"Taxa de care vorbim in ordonanta pe care o vom da saptamana viitoare este doar o prima faza - pentru cei care nu au reusit sa isi inmatriculeze masinile pana la 15 decembrie", a anuntat Nicolae Nemirschi, care spune ca este posibil ca cei care au platit taxa triplata sa isi primeasca banii inapoi.

Potrivit ministrului Mediului, noua formula de calcul a taxei auto, stabilita prin ordonanta de urgenta de saptamana viitoare, va pastra scutirea de la plata taxei a masinilor Euro 4.

"Vom incerca sa obtinem aplicarea taxei din ordonanta 50, cea din vara, pentru cei care au avut masinile in tara spre inmatriculare pana la 15 decembrie 2008, care din motive tehnice nu au putut sa si le inmatriculeze, iar in cursul acestui an, pana in vara, sper sa fie gata noua lege si sa o trecem prin Parlament", a declarat Nicolae Nemirschi intr-o conferinta de presa.

sursa: hotnews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
81

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
77

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...