Grătar de weekend, pe... trotuar!
BOTOSANI

 Grătar de weekend, pe... trotuar!
1.500 de lei, cea mai scumpă "consumaţie" într-un bar din Botoşani! Tot în weekendul care tocmai s-a încheiat, o femeie a fost amendată cu 1.000 de lei pentru că a ieşit la grătar... pe trotuar!

Ultima zi a săptămânii care tocmai s-a încheiat va scoate din buzunarele câtorva botoșăneni suma de 9.700 de lei, în urma amenzilor primite de la jandarmi pentru fapte de încălcare a ordinii și liniștii publice, a legislației privind actele de comerț sau a legii privind desfășurarea activităților de picnic, informează Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul IJJ Botoşani.

1500 de lei vor avea de achitat doi frați din municipiul Botoșani, care au petrecut duminică seara într-un bar de pe strada Nicolae Iorga, după care, pe fondul cosumului de băuturi alcoolice, au început să facă scandal și să adreseze injurii barmanului, refuzând să părăsească localul. 

Un echipaj de jandarmi a ajuns în scurt timp la locul apelului, aplanând conflictul și luând măsurile legale de sancționare contravențională a celor doi scandalagii, care nu au dorit să coopereze cu forțele de ordine.
 
Nu mai puțin de 1000 de lei a fost sancțiunea aplicată de jandarmi unei femei, care nu a găsit un loc mai potrivit să facă gratar, decât pe trotuarul străzii Independenței, în apropierea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, deranjând locatarii imobilelor din apropiere.

"​Conform prevederilor legii privind activitățile de picnic, desfăşurarea acestora în afara zonelor special amenajate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 la 3000 de lei, existând posibilitatea legală de a achita jumătate din minimul amenzii în 48 de ore de la data încheierii sau comunicării procesului-verbal, în cazul în care contravenientul dorește acest lucru", informează IJJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
534

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
120

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
75

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...