Google lanseaza o aplicatie care reduce factura la energie cu 15%

 Google lanseaza o aplicatie care reduce factura la energie cu 15%
Ultima initiativa Google in materie de protejarea mediului o reprezinta accesoriile care ajuta la contorizarea si reducerea consumului casnic de energie.

Compania va dezvolta soft-uri pentru a ajuta clientii sa monitorizeze consumul de energie in vederea reducerii emisiilor de carbon produse in procesul de producere de electricitate, potrivit Sydney Morning Herald.

Google a investit deja enorm in companii pentru energie solara, geotermala si in companii "smart grid". Acestea din urma descriu un mod mai eficient si mai putin costisitor de a muta electricitatea de-a lungul firelor de inalta tensiune pana la consumatori.

Pe blogul oficial, Google arata ca va lansa o noua aplicatie smart grid numita "Power Meter" care va arata consumul de energie in timp real pe computerul unui client.

Studiile realizate de Google arata ca aplicatia ajuta la o economie de 5 pana la 15% pe factura la electricitate. Aplicatia va fi disponibila publicului larg in cateva luni, in conditiile in care acum este in faza de teste.

sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
8

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
176

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
115

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...