Datele personale din computer, stocate pe un server Google

 Datele personale din computer, stocate pe un server Google
Gigantul american Google va avea puteri fara precedent asupra controlului datelor personale dupa ce va lansa un serviciu prin care va da posibilitatea utilizatorilor sa isi acceseze de oriunde propriul PC de acasa prin intermediul Internetului.

Cu alte cuvinte, toate datele dintr-un computer vor fi stocate pe un server al Google, de unde ar urma sa fie accesate de utilizatori, scrie cotidianul britanic The Guardian.

"GDrive", sau Drive-ul Google, ar putea conduce la desfiintarea computerelor personale de acasa, care se bazeaza pe un hard drive puternic. Acesta, impreuna cu toate fisierele personale si sistemul de operare, ar putea fi stocat si "gazduit" de catre serverele Google si accesate direct prin intermediul Internetului de oriunde din lume.

Mult comentatul "Gdrive" se asteapta a fi lansat in cursul acestui an, potrivit informatiilor furnizate de catre TG Daily, care descrie produsul GDrive ca pe "cel mai asteptat eveniment de pana acum al comapaniei Google".

Industria de profil a reactionat deja si avertizeaza asupra pericolului pe care il reprezinta acest pas pe care se pregateste sa il faca liderul mondial al Internetului, Google.

Criticii produsului pe care compania Google se pregateste sa il lanseze afirma ca astfel se va da gigantului american puteri fara precedent asupra controlului datelor personale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1287

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
343

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
333

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...