Contributia la fondurile de pensii private obligatorii ar putea fi inghetata la 2%

 Contributia la fondurile de pensii private obligatorii ar putea fi inghetata la 2%
Premierul Emil Boc a promis sindicatelor ca ia in calcul propunerea acestora ca nivelul contributiei virate catre fondurile de pensii private obligatorii sa fie mentinuta la 2% din salariu in acest an.

Masura a fost propusa de confederatia sindicala pentru a sustine bugetul public de pensii in acest an, a declarat pentru NewsIn vicepresedintele CNS Cartel Alfa, Petru Dandea.

"Noi am cerut o inghetare pentru 2009 a nivelului contributiei virate catre fondurile de pensii private obligatorii, deoarece sistemul public de pensii se confrunta cu probleme foarte mari", a explicat Dandea.

El a aratat ca, in 2009, din banii sistemului public s-ar lua aproximativ 150 milioane euro, in cazul in care nivelul contributiei creste cu 0,5%, pana la 2,5% din venitul brut al salariatilor.

Potrivit legii, incepand cu 1 ianuarie a fiecarui an, dupa implementarea sistemului de pensii private obligatorii, cota de contributie la sistemul pensiilor obligatorii creste anual cu 0,5%, pana ajunge la 6% din venitul brut al salariatilor, intr-un interval de opt ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
27

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
45

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
64

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...