Conflict intre Rusia si Romania din cauza unor camile!

 Conflict intre Rusia si Romania din cauza unor camile!
Un lot de camile din Rusia, care a stat timp de doua saptamani la granita ruso-ucraineana pentru a putea tranzita Ucraina, este acum tinut la granita dintre R. Moldova si Romania pentru ca autoritatile romane cer traducerea certificatelor de transport.

Un camion care transporta 20 de camile din republica rusa Kalmukia spre un circ din Bulgaria a fost oprit de vamesii ucraineni la granita cu Rusia la 31 ianuarie, relateaza RIA Novosti, citata de NewsIn.

Vamesii au verificat toate documentele si au dat unda verde pentru ca animalele sa plece din Rusia, insa accesul camionului in teritoriul ucrainean nu a fost permis. Una dintre camile a murit asfixiata in cele doua saptamani. Pana la urma, camionul a primit permisiunea de a intra in Ucraina, la 12 februarie.

"Camilele stau la granita dintre R.Moldova si Romania de doua zile, pentru ca romanii vor ca toate documentele sa fie traduse in limba romana", a declarat un purtator de cuvant al proprietarului camilelor, circul bulgar Stefani ART.

"Nu spun cand le vor permite accesul, pur si simplu intreaba de ce ceritifcatul a fost intocmit in urma cu 15 zile, de ce camionul nu este rus, nu permit accesul", a precizat el.

Purtatorul de cuvant a mai spus ca unul dintre animale este ranit la picior si are nevoie de ingrijiri, deci trebuie sa ajunga in Bulgaria imediat.

O purtatoare de cuvant al Ministerului roman al Agriculturii, citata de RIA Novosti, a confirmat ca respectivul camion, care transporta 19 camile, a fost oprit la granita.

"Camilele au sosit la granita romana sambata", a spus Mariana Terba. "Nu li s-a permis accesul din cauza unor probleme legate de certificat. Certificatul nu a fost tradus in limba romana, engleza sau orice alta limba folosita in aceasta tara. Este scris numai in rusa. Am vorbit deja cu colegii bulgari si am decis ca, dupa ce actul va fi tradus, camilele vor putea trece granita", a explicat ea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
57

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
130

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
45

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...