Cometa verde va putea fi vazuta de pe Pamant luna aceasta

 Cometa verde va putea fi vazuta de pe Pamant luna aceasta
O cometa neobisnuita, ce provine de la marginea sistemului solar, trece prin apropierea Pamantului in cursul acestei luni, in drumul sau spre Soare.

Aceasta cometa, denumita Lulin, este vizibila pe cerul noptii in dreptul planetei Saturn si a doua stele stralucitoare, Spica si Regula, informeaza Agerpres.

Lulin a fost descoperita de un adolescent chinez in urma cu doi ani. Aceasta cometa are o nuanta verzuie, fiind alcatuita din carbon si cianogen (un gaz toxic).

O alta particularitate stranie a cometei Lulin este ca, desi toate obiectele din sistemul solar graviteaza in jurul Soarelui in sensul contrar acelor de ceasornic, aceasta cometa o face in sensul acelor de ceasornic, parand ca se deplaseaza cu spatele.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
25

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
63

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
92

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...