COD ROŞU la Vorona: 30 de persoane rănite într-un accident rutier! FOTO
ACCIDENT!

 COD ROŞU la Vorona: 30 de persoane rănite într-un accident rutier! FOTO
Un accident rutier deosebit de grav a avut loc în această dimineaţă în localitatea Vorona, în apropierea mănăstirii, fiind rănite aproximativ 30 de persoane, pasageri în patru autoturisme şi un microbuz de transport interjudeţean.

Accidentul s-a produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare a unui autoturism Dacia, care s-a izbit frontal într-un microbuz de transport persoane, după care a ricoşat într-un alt autoturism Dacia. Alte două maşini, nereuşind să evite impactul cu cele trei autovehicule, s-au răsturnat în şanţ.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de ambulanţă, pompieri şi SMURD, fiind solicitat ajutor şi din partea colegilor din Suceava şi Iaşi.

Victimele au fost preluate şi transportate într-un punct de prim ajutor, în apropiere de pădurea Vorona, urmând a fi transportate la spital.

Acest scenariu face parte dintr-un exerciţiu regional, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, în colaborare cu ISU Iaşi şi ISU Suceava.







Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani desfăşoară în data de 22 septembrie 2015, un exerciţiu de cooperare pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp, produse pe raza localităţii Vorona, zona Mănăstirea Voronei.

La acţiunile de intervenţie şi înlăturarea efectelor negative ale situaţiilor tactice participă forţe şi mijloace ale Inpectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Suceava şi Iaşi, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, UPU – SMURD Regional Iaşi, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Silvice Botoşani, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vorona.

Scopul exerciţiului este de pregătire a forţelor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă şi organizarea cooperării cu toate forţele participante din judeţ şi cu forţe şi mijloace profesioniste din judeţele limitrofe.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
54

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
100

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
130

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...