Buget de criza pentru senatori: fara tichete de masa si mai putine deplasari in strainatate

 Buget de criza pentru senatori: fara tichete de masa si mai putine deplasari in strainatate
Senatul va primi, anul acesta, cu 23 de milioane de lei mai putin decat estimarile initiale, dupa ce senatorii au acceptat o cerere in acest sens a Ministerului de Finante.

Reducerea cheltuielilor pentru senatori inseamna eliminarea tichetelor de masa, blocarea posturile vacante si reducerea fondurile pentru deplasarile din strainatate, informeaza Antena 3.

Totodata, si suma necesara achizitionarii de masini, echipamente si mijloace de transport a fost redusa la o treime din cuantumul initial. Pe de alta parte, Senatul a primit fonduri mai mari decat cele cheltuite anul trecut si, in raport cu bugetul realizat de Cabinetul Tariceanu, cu 16% mai mult decat prevedea respectiva proiectie.

Noul proiect al bugetului prevede o scadere cu circa patru milioane de euro, iar o noua serie de reduceri ar putea fi aprobata in sedinta Biroului Permanent programata pentru marti, a anuntat chestorul Senatului, Ioan Chelaru.

"Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a insistat sa mai gasim si alte reduceri in special in domeniul cheltuielilor pentru deplasari in strainatate, pentru intalniri s.a.m.d.", a declarat Chelaru la finele sedintei Biroului Permanent desfasurata astazi.

Proiectul luat in discutie de catre conducerea Senatului prevede un buget de 122.962.000 de lei fata de suma de 146.439.000 de lei, prevazuta in Hotararea Senatului 62 adoptata in octombrie 2008.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
759

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
245

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
202

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...