Afla in 45 de minute daca esti predispus la carii

 Afla in 45 de minute daca esti predispus la carii
Mai multe clinici stomatologice private din Romania au adoptat recent metoda "minimei interventii", recunoscuta drept cea mai eficace in preventia si tratarea cariilor dentare, nedureroasa si non-invaziva. Conceptul include noi tehnici care exclud interventiile chirurgicale si metodele stomatologice traditionale, scrie Gandul.

Metoda consta in introducerea unui set de teste care permit detectarea timpurie a potentialilor factori de risc ai cariilor, supravegherea acestei afectiuni si, daca este necesar, tratarea ei. Astfel, stomatologii utilizeaza tehnici moderne de diagnosticare si tratare a cauzelor care duc la aparitia cariilor, controland dezvoltarea acestora, cu scopul de a evita o posibila operatie.

Trei teste simple

Specialistii spun ca trei teste simple - care se efectueaza si se "citesc" in 45 de minute - pot detecta predispozitia la carii. Saliva Check Buffer, testul de verificare a salivei, determina nivelul pH-ului, consistenta, cantitatea si calitatea salivei. Aceste patru caracteristici le arata medicilor daca suferim sau nu de afectiuni ale glandei salivare, daca suntem predispusi la carii sau eroziuni dentare, precum si eficienta salivei in neutralizarea acizilor din mediul oral.

Testul de depistare a bacteriei Streptococcus Mutans - Saliva Check Mutans - indica nivelul salivar al acestui streptococ. Conform specialistilor stomatologi, aceasta bacterie joaca un rol semnificativ in aparitia cariilor, iar prezenta ei in saliva determina riscul de formare a acestor afectiuni dentare. Examinarea nu este dureroasa, iar realizarea testului si "citirea" rezultatelor nu depasesc 15 minute.

Cel de-al treilea test, Plaque Indicator Kit, le ofera medicilor stomatologi o imagine completa a zonelor afectate de placa bacteriana, indicand nivelul de aciditate a acesteia, precum si diferentele dintre o placa bacteriana matura si una recenta.

Pasta remineralizanta stopeaza cariile incipiente

Stomatologii spun ca, in afara acestor teste, romanii mai pot beneficia si de alte produse stomatologice minim-invazive, care contribuie la prevenirea afectiunilor stomatologice. O crema si o pasta pentru dinti care protejeaza impotriva aciditatii, remineralizeaza si opresc dezvoltarea cariilor incipiente. Intreaga procedura, care consta in efectuarea celor trei teste si, optional, a achizitionarii produselor de igiena stomatologica, costa 200 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16
5

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
8

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
703

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...