Incident grav la o şcoală din judeţ! Elev trimis cu ambulanţa la Iaşi! FOTO

Incident grav la o şcoală din judeţ! Elev trimis cu ambulanţa la Iaşi! FOTO
Incident nefericit la școală din județul Botoșani, unde un elev a fost rănit grav în timpul unei pauze, în timp ce se afla în curte. Copilul a fost lovit în cap de o poartă şi a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi.

S-a întâmplat vineri, înaintea prânzului, la Şcoala "Tiberiu Crudu" din Tudora, acolo unde, într-o pauză, un copil a împins poarta de fier a şcolii, pusă pe şine, iar aceasta l-a lovit pe băiatul de 9 ani. Imediat, a fost alarmată conducerea şcolii, care a sunat la 112, la şcoală ajungând o ambulanţă care l-a preluat pe copil.

Iniţial, acesta a fost adus la Secţia de Pediatrie Botoșani, însă medicii de aici au decis că se impune transferul la clinica de specialitate a Spitalului Clinic de Urgenţă "Dr. N. Oblu" din Iaşi. Şi asta deoarece copilaşul a fost diagnosticat cu traumatism cranio- cerebral acut deschis, sângerare a urechii stângi şi fractură deschisă de gambă.

Primarul comunei Tudora, Mihai Petria, spune că incidentul a fost adus la cunoştinţa Inspectoratului Şcolar Judeţean. "Din câte mi-a povestit directorul şcolii, copiii se jucau în pauză, unul a împins poarta care a sărit de pe şină, că e o poartă masivă rulantă, care a căzut peste copil. A fost un incident nefericit, aşa a fost caracterizat de către conducerea unităţii de învăţământ", susţine primarul Mihai Petria.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Botoşani au fost informaţi de conducerea unităţii de învăţământ despre incident. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, inspectorul şcolar Ciprian Manolache, la nivelul şcolii s-a dispus constituirea unei comisii de anchetă, urmând ca la Tudora să se deplaseze şi o echipă de la IŞJ pentru a cerceta cele întâmplate.

"De asemenea, trebuie să vedem dacă s-au respectat toate procedurile în ceea ce priveşte securitatea şi siguranţa elevilor şi dacă aceştia au fost supravegheaţi corespunzător de cadrele dicatice responsabile", spune Ciprian Manolache.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
38

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
137

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
32

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...