Reclamații la adresa angajaților firmei de maxi-taxi din municipiul Botoșani! "Șoferii pun câte o frână și așează pe toată lumea"

Reclamații la adresa angajaților firmei de maxi-taxi din municipiul Botoșani! "Șoferii pun câte o frână și așează pe toată lumea"
Condițiile din mijloacele de transport în comun din municipiul Botoșani, dar și comportamentul șoferilor de pe maxi-taxi, au fost reclamate de către pensionari în cadrul Consiliului Consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice, de miercuri, de la Instituția Prefectului, întâlnire la care a participat și primarul Cătălin Flutur.

Pensionarii s-au plâns că mașinile de maxi-taxi ce aparțin firmei Microbuzul și care circulă pe cele trei linii din oraș sunt mult prea aglomerate, iar "dacă se încarcă mașina ca să se mai facă loc, șoferul pune câte o frână și așează pe toată lumea".

O altă nemulțumire este legată de faptul că, dacă în stație este o singură persoană, șoferii societății Microbuzul nu mai opresc, dar nici nu au răbdare dacă o persoană aleargă după mașină. De asemenea, pensionarii au mai sesizat faptul că șoferii nu poartă ecusoane pentru a putea fi identificați în cazul în care apare o problemă, reclamând și condițiile de transport, mai ales pe timpul verii, când nu este aer condiționat.

Persoanele vârstnice au mai cerut ca la orele aglomerate să se circule mai des, din 10 în 10 minute, mai ales pe traseul 3.

"E o problemă un pic mai delicată. Contractul cu societatea Microbuzul este expirat, nu s-a făcut niciun fel de demers în cursul anului trecut pentru a organiza o nouă licitație, nu am înțeles de ce. S-a ajuns la o prelungire a contractului cu societatea Microbuzul care are prin contract o serie de obligații și asta înseamnă că va trebui să fim mai atenți dacă ei respectă obligațiile contractuale, dar și punctual, și important este ca din partea dvs. să ne vină o sesizare la timp, în ziua de, mașina cu nr. X nu a oprit în stație. De reavoință din partea conducătorilor auto sunt absolut convins că sunt plictisiți sau poate răuvoitori câteodată să nu primească. Ei ar trebui să respecte acele condiții din contract și în timp să fie persoane de la noi care urmăresc acest aspect", a spus primarul Cătălin Flutur.

Edilul-șef al urbei a dat asigurări că, odată cu implementarea proiectului privind transportul public în municipiul Botoșani, condițiile de transport vor fi mult îmbunătățite. 

"Proiectul nostru pentru reabilitarea transportului public local este singurul proiect pe care îl dau ca sigur pe exercițiul financiar 2014-2020 cu fonduri europene, și sigur vom avea un transport electric performant, cu tramvaie mai bune, mai încăpătoare, mai călduroase și silențioase. Pentru completarea zonelor în care nu avem transportul electric, vom rescoate la licitație acel contract pentru o firmă  privată", a mai precizat primarul Cătălin Flutur.

Cătălin Flutur le-a transmis pensionarilor că reprezentanții societății Microbuzul vor fi atenționați cu privire la nemulțumirile călătorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
510

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
71

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
90

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...